Вт, 2024-04-23, 15:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
Зразки озброєння, які заплановані до поставки зі США перелічив Муженко
Інші останні Економічні новини

Надання озброєння стане чітким сигналом для всіх країн, зокрема членів НАТО, що до України можна робити такі поставки.

Україна вже подала всі переліки необхідного для Збройних сил України озброєння від США, зараз усе залежить від політичного рішення. Про це в інтерв’ю Тижню розповів начальник Генерального штабу Збройних сил України, генерал армії Віктор Муженко.

«З нашого боку всі переліки подані, усе погоджено. Чекаємо лише політичного рішення. Надання озброєння стане чітким сигналом для всіх країн, зокрема членів НАТО, що до України можна робити такі поставки. Бо на цей момент нам не все дозволяють закупити за кордоном з того, що ми хотіли б», - сказав він.

Муженко також розповів про зразки озброєння, які заплановані до поставки зі США.

«Щодо зразків озброєння, які заплановані до поставки зі США, це й зокрема системи протиповітряної оборони, особливо засоби повітряної розвідки, засоби радіоелектронної боротьби. Вони є критичними для Збройних сил, і наша оборонна промисловість поки що не може нас цим забезпечити. Ми потребуємо також медичних автомобілів, особливо броньованих. Але це нелетальна техніка, тому перша партія таких автомобілів уже приїхала в Україну, невдовзі їх отримають у військах. Ну й, звичайно, протитанкові засоби теж є в переліку, хоча на сьогодні вітчизняна промисловість нас забезпечує озброєнням на кшталт «Стугни» чи «Корсара», - сказав начальник Генштабу ЗСУ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 743 | Додав: adminA | Теги: поставки, Муженко, США, зразки озброєння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]