Пт, 2024-04-26, 21:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:00
Окупанти б'ють по Авдіївці та Широкиному. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу бойовики 76 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО: 37 обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку, 27 - на Маріупольському і 12 - на Луганському.

Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.

На Донецькому напрямку з важкої артилерії 152 мм калібру бойовики били по Архангельському. По Авдіївці сепаратисти випустили більше сотні снарядів калібру 122 мм, також тут вони стріляли з танків. Три снаряда калібру 122 мм влучили по Пісках.

На ділянці Авдіївка-північні окраїни Горлівки бойовики активно били з мінометів, в тому числі забороненого 120 мм калібру, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

В районі Світлодарської дуги бандити вели вогонь з мінометів 82 мм калібру і задіяли бойові машини піхоти, по Новоселівці Другій - завдали удару з протитанкового ракетного комплексу. По укріпленнях в Луганському, Пісках і Авдіївці бойовики застосували зенітні установки. По силах АТО в Пісках і Опитному стріляв снайпер.

На Маріупольському напрямку бойовики випустили понад 60 артилерійських снарядів калібру 122 мм по Широкиному, ще близько семи - по українських укріпленнях в Талаківці.

У Мар'їнці, Тарамчуку, Красногорівці і Талаківці терористи вели мінометний, гранатометний і кулеметний вогонь. Широкино, Водяне, Новотроїцьке і Гнутове обстрілювали з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, в Новогригорівці і Старогнатівці били з автоматичних станкових гранатометів.

У Мар'їнці бойовики били з БМП, також тут і в Широкиному "працював" снайпер.

На Луганщині по українських позиціях в Новоолександрівці, Новозванівці і Жовтому сепаратисти вели гранатометний вогонь, в Золотому - били зі стрілецької зброї.

По Станиці Луганській бойовики стріляли з мінометів 82 мм калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поблизу українських позицій в Новоолександрівці активізувався снайпер.

Двічі був зафіксований проліт безпілотників.

Нагадаємо, протягом минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції загинули 2 українських військових, 4 отримали поранення. Гарячіше за все було в північних околицях окупованій Горлівки, в Зайцевому і Майорську, де використовувалася бронетехніка і міномети. За підрахунками Генштабу, по захисникам Зайцеве противник випустив більше 100 хв протягом доби.

Обстріл Авдіївки: один будинок зруйновано, інший пошкоджено

Внаслідок обстрілу бойовиками Авдіївки в неділю зруйновано приватний будинок і пошкоджено ще один.

Як повідомляє прес-служба поліції Донеччини, обстріл відбувся близько 15.30 неділі.

"Бойовики у черговий раз обстріляли приватний сектор по вул. Лермонтова. Прямим влученням у дах зруйновано один будинок, пошкоджено сусідній", - йдеться в повідомленні.

"Поліцейські прибули на місце як тільки стало можливим, бо звідси до позицій бойовиків – усього кілька сотень метрів", - пояснили в поліції.

Там зазначили, що обидві оселі страждають від ударів терористів вже не вперше.

"Для одного з будинків це вже друге пряме влучення, попереднє було у червні цього року. Відповідно, сусіднє домоволодіння вже вдруге бере на себе "вибухову хвилю". Сьогодні воно було прошито осколками", - йдеться в повідомленні.

На місці працювала слідчо-оперативна група Авдіївського відділення поліції. Наслідки обстрілу задокументовані.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст.258 "Терористичний акт" Кримінального кодексу України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: Широкине, окупанти, Авдіївка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]