Чт, 2024-03-28, 10:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:07
14 травня Макрон вступить на посаду президента Франції
Інші останні Новини Європейського Союзу

Макрон вступить на посаду президента Франції 14 травня.

Церемонія інавгурації новообраного президента Франції Еммануеля Макрона відбудеться 14 травня.

Про це повідомляє RFI.

"Офіційні результати будуть оголошені лише в середу, 10 травня, о 17:30. 14 травня – вступ на посаду нового президента і закінчення терміну президентських повноважень Франсуа Олланда", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, чинний президент Франсуа Олланд був обраний 15 травня 2012 року, і термін його повноважень закінчується 14 травня опівночі. У той же день новий президент вступає на посаду. Протокол вимагає, щоб він приїхав в Єлисейський палац, зустрівся зі своїм попередником, проводив його до порога, а сам відправився спочатку до могили Невідомого солдата, а потім в паризьку мерію.

Глава уряду може бути призначений президентом в день його вступу на посаду.

Відомо, що президенти Олланд в 2012 році і Ніколя Саркозі в 2007-му одразу після вступу на посаду вирушили до Німеччини на зустріч з канцлером Ангелою Меркель. Макрон же у ході передвиборної кампанії сказав, що в разі перемоги на виборах відправиться до підрозділів французької армії, що перебувають за кордоном, але не уточнив, куди саме.

Крім президентських у цьому році у Франції відбудуться парламентські вибори, перший тур яких призначено на 11 червня, другий - на 18 червня. У другий тур проходять кандидати, які отримали в першому голоси щонайменше 12,5% зареєстрованих виборців.

Парламент 14 скликання П'ятої республіки офіційно закінчує свою роботу 19 червня. Тим не менш останнє його засідання відбудеться 22 червня.

Як повідомлялося, лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон здобув перемогу в ході другого туру президентських виборів у Франції, що відбувся 7 травня. Після обробки 100% бюлетенів Макрон набрав 66,06 відсотка, або 20,7 млн голосів виборців.

За лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен проголосували 33,94 відсотка, або 10,6 млн французів

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: посада президента Франції, 14 травня, Макрон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]