Чт, 2024-03-28, 11:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:35
45 країн світу українці можуть відвідати без віз
Інші останні Туристичні новини

Зі 194 незалежних держав світу українці можуть безвізово відвідати лише менше чверті. На сьогодні, за даними з відкритих джерел, без віз українці можуть в’їжджати на територію 45 країн, пише "Тиждень.ua".

Зокрема, віз для громадян України не вимагають 10 країн колишнього СРСР: Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Таджикистан, Узбекистан. В'їзд до усіх країн екс-СРСР, окрім Росії та Білорусі, - за закордонним паспортом.

Також не потрібні візи у 5-ти європейських країн: Албанії, Боснії і Герцеговині, Сербії, Чорногорії та Македонії (остання – до 15 березня 2014 року). Безвізовий в’їзд у Андорру можливий лише за наявності мінімум дворазової шенгенської візи.

Не вимагають віз від українців 8 країн Північної Америки: Антигуа і Барбуда, Барбадос, Гаїті, Гондурас, Гватемала, Нікарагуа, Сальвадор та Ямайка.

У Південній Америці у громадян України не вимагають віз 5 країн: Аргентина, Бразилія, Еквадор, Парагвай та Перу.

Без віз українці можуть також відвідати 9 країн Азії: Бруней, Ізраїль, Південна Корея, Північна Корея, Малайзія, Монголія, М’янма, Східний Тимор, Туреччина.

З країн Африки безвізовий режим для українців існує тільки у Свазіленді та Тунісі.

Також без віз українці можуть відвідати 5 країн Океанії: Самоа, Тонгу, Тувалу, Федеративні Штати Мікронезії та Фіджі.

У 42 країнах українці можуть оформити візу на кордоні, при в’їзді: Гренада, Домініка, Домініканська Республіка, Коста-Рика, Сент-Вінсент і Гренадини (Північна Америка); Бангладеш, Бутан, В’єтнамі, Ємен, Іран, Йорданія, Камбоджа, Лаос, Ліван, Мальдіви, Непал, Сирія, Таїланд, Шрі-Ланка (Азія); Бенін, Буркіна-Фасо, Джибуті, Еритрея, Ефіопія, Єгипет, Замбія, Зімбабве, Кабо-Верде, Кенія, Коморські Острови, Маврикій, Мадагаскар, Намібія, Сан-Томе і Принсіпі, Сейшельські Острови, Танзанія, Того, Уганда (Африка); Палау (Океанія); Болівія (Південна Америка).

Заздалегідь оформлювати візу громадяни України повинні для в’їзду до країн Шенгенської зони: Австрії, Бельгії, Греції, Данії, Естонії, Ісландії, Іспанії, Італії, Литви, Латвії, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Німеччини, Норвегії,Польщі, Португалії, Словаччини, Словенії, Угорщини, Фінляндії, Франції, Чехії, Швейцарії та Швеції.

Також завчасного оформлення візи у консульстві вимагають Болгарія, Велика Британія, Ірландія, Кіпр, Ліхтенштейн, Монако та Румунія. Для в’їзду у Ватикан і Сан-Марино необхідно мати італійську (шенгенську) візу.

Для в'їзду у Хорватію необхідно мати дійсну дворазову або багаторазову шенгенську візу.

Заздалегідь оформлювати візу потрібно перед поїздкою до 8 країн Північної Америки: Багамських Островів, Белізу, Канади, Панами, Сент-Кітсу і Невісу, Сент-Люсії, США та Тринідаду і Тобаго.

У Південній Америці – аналогічно з візами до Венесуели, Гаяну, Колумбії, Уругваю та Чилі. Для в’їзду у Суринам потрібно мати дозвіл від візового відділу МЗС країни.

Завчасно українці повинні оформлювати візу і при поїздках у Афганістан, Бахрейн, Індію, Індонезію, Ірак, Катар, Китай, Кувейт, Об’єднані Арабські Емірати, Оман, Пакистан, Саудівську Аравію, Сінгапур, Туркменістан, Філіппіни та Японію.

Також заздалегідь потрібно оформлювати візи у 33 країни Африки: Алжир, Анголу, Ботсвану, Бурунді, Габон, Гамбію, Гану, Гвінею, Гвінею-Бісау, ДР Конго, Екваторіальну Гвінею, Камерун, Конго, Кот-д’Івуар, Лесото, Ліберію, Лівію, Мавританію, Малаві, Малі, Марокко, Мозамбік, Нігер, Нігерію, ПАР, Південний Судан, Руанду, Сенегал, Сомалі, Судан, Сьєрру-Леоне, Центральноафриканську Республіку, Чад.

Попереднього оформлення віз вимагає і 8 країн Океанії: Австралія, Вануату, Кірібаті, Маршаллові Острови, Науру, Нова Зеландія, Папуа-Нова Гвінея та Соломонові Острови

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1144 | Додав: abel | Теги: срисок країн без віз, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]