Пт, 2024-03-29, 06:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:45
500 осіб взяли під домашній арешт, СІЗО розвантажилися - сто днів нового КПК
Інші останні Кримінальні новини
За сто днів дії нового Кримінального процесуального кодексу в Україні 500 осіб взято під домашній арешт, ні один не заарештований за поданням податкових органів, значно розвантажилися слідчі ізолятори, зазначає керівник Головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрій Портнов.

"У 2011 році кожен місяць в СІЗО прибувало 3,5 тисячі осіб. Після проведення першої частини гуманізації законодавства - у 2012 році - в слідчі ізолятори прибувало на тисячу чоловік в місяць менше. А за три місяці, коли діє новий КПК, ми бачимо, що кожен місяць прибуває в СІЗО тільки 700-750, може, 800 чоловік, тобто, в три рази менше, ніж у 2012 році і майже в п'ять разів менше, ніж у 2011 році. Тобто, суттєва тенденція ", - розповів Портнов у п'ятницю ввечері в ефірі телеканалу "Інтер".

Він нагадав, що в Україні налічується 33 слідчих ізолятори, в яких утримуються люди, підозрювані в скоєнні злочинів.

"Останні три місяці за поданням податкових органів в Україні не заарештована жодна людина", - зазначив Портнов.

Також він повідомив, що за 100 днів дії нового КПК в Україні вже застосовані півтисячі домашніх арештів.

"В Україні за три місяці ми маємо перші 500 домашніх арештів. Це новий запобіжний захід, яка активно застосовується на території України", - сказав керівник Головного управління.

Портнов запевнив: "Рівень злочинності за 3,5 місяці не виріс".

Що стосується обшуків, то, за його словами, за період дії нового кодексу кількість обшуків зменшилася практично у два рази, так як тепер вони проводяться виключно за наявності відповідної санкції.

Як повідомлялося раніше, екс-міністр юстиції Роман Зварич, який раніше в загальному підтримував прийнятий Кримінальний процесуальний кодекс, відмітив політичну складову статті про "свідчення з чужих слів".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1095 | Додав: adminA | Теги: 500 осіб, сто днів нового КПК, СІЗО, домашній арешт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]