Чт, 2024-04-25, 19:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:01
58 озброєних депутатів працює у парламенті Киргизстану
Інші останні Новини світу
Депутати парламенту Киргизстану володіють великою кількістю зброї. Про це заявила представниця фракції Соціал-демократичної партії (однієї з провладних партій республіки) Ірина Карамушкіна, передає АКІpress.

За словами Карамушкіної, що посилається на дані МВС Киргизстану, у 58 депутатів парламенту (серед цих парламентарів, як зазначається, є і кілька жінок) є 154 одиниці вогнепальної зброї. Чи назвала вона конкретні моделі, не уточнюється.

Карамушкіна раніше ініціювала законопроект, що забороняє депутатам проносити зброю на засідання парламенту. 26 березня, як повідомляє K-News, документ був схвалений парламентським комітетом з регламенту і депутатської етики.

На запитання одного з колег, де буде зберігатися депутатська зброя під час перебування в парламенті, Карамушкіна відповіла, що готова для цих цілей надати свій сейф.

Питання про посилення контролю за депутатами було актуалізоване після заворушень, що відбулися біля будівлі парламенту в жовтні 2012 року. Тоді кілька депутатів від опозиційної партії "Ата-Журт" ("Вітчизна"), що проводили мітинг у Бішкеку, закликали натовп до захоплення Білого дому (в будівлі Білого дому розташовується парламент). Мітингувальники стали лізти через паркан і зламали ворота, однак представникам правоохоронних органів вдалося їх відтіснити.

Організаторів мітингу заарештували за звинуваченням у провокуванні насильницького захоплення влади. При цьому в одного з них, депутата Садира Жапарова вилучили пістолет Макарова. Сам парламентар пізніше заявив, що вирішив озброїтися у зв'язку з погрозами.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1030 | Додав: adminA | Теги: 58 озброєних депутатів, парламент Киргизстану | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]