Пт, 2024-03-29, 14:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:46
6% території України становлять природні заповідники
Інші останні Туристичні новини
 Наразі площа територій та об'єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ) складає майже 3 мільйона 651 тисяч га, що становить 6,05% усієї території України. Про це повідомили у відповідь на інформаційний запит Тиждень.ua у департаменті заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів України.

Для порівняння – станом на 1992 рік площа ПЗФ складала 1,2 мільйона га.

"У країнах Європи під охороною держави перебуває 8-15% території. Загалом в Україні близько 15% території зберегло природний рослинний покрив, тобто, є ще куди розвивати природно-заповідний фонд", – коментує Анатолій Подобайло, заступник директора з навчальної роботи Навчально-наукового центру "Інститут біології", кандидат біологічних наук.

За його словами, ліси 1-ї групи, які не відносять до ПЗФ, перебувають під охороною Держкомлісгоспу. Крім того, водоохоронні зони річок та озер перебувають під охороною Водного кодексу, тому, частка території держави, що перебуває під охороною наближається до показників цивілізованих країн.

За останні роки на Одещині створили тільки один заповідник, на Черкащині - 84.

Як повідомлялося, у липні 2012 року на Донеччині браконьєри знищили єдину в Україні колонію кучерявих пеліканів. За одну ніч розбили гнізда рідкісних для українських широт птахів.

Керівництво ландшафтного парку "Меотида" переконане, що розорені гнізда рідкісних пеліканів - це помста рибалок. Коли на цій косі Азова оселилися червонокнижні птахи території був привласнений статус заповідника і заборонили рибалити. Місцеві рибалки сприйняли це вороже.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 977 | Додав: adminA | Теги: 6% території України, природні заповідники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]