Чт, 2024-03-28, 14:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:37
Американські інженери навчилися керувати тарганами. ВІДЕО
Інші останні Новини світу науки і технологій
Інженери з Університету Північної Кароліни придумали, як управляти мадагаскарськими тарганами, стежачи за їхніми рухами за допомогою ігрового контролера Kinect. Опис процесу, який буде представлений на 35-й конференції IEEE в Осаці, опубліковано на сайті університету, пише "Кореспондент".

Зазначається, що на тілі радіокерованої комахи була встановлена мініатюрна плата з приймачем і чіпом, який генерує електричні імпульси.

При цьому сенсор Kinect дослідники використовували для того, щоб стежити за переміщенням таргана по поверхні. Для обробки його інформації та управління рухом була розроблена спеціальна програма-автопілот.

Під час тестів, коли комаха сходила з наміченої траєкторії, програма по радіоканалу направляла сигнал на плату, а та, у свою чергу, транслювала невеликі імпульси на антени таргана. Ці імпульси комаха розуміла як сигнал перешкоди і починала повертати.

Щоб "пришпорити" таргана, додаток відправляв сигнал на церки - задні чутливі придатки.

За словами творців, подібні радіокеровані таргани можуть допомогти в створенні 3D-карти уламків будівель після катастроф. Як при цьому в руїнах можна буде стежити за рухом комах, неясно, адже Kinect для цього застосувати не вийде.

Інженери вже розробляли керованих комп'ютерами комах-кіборгів. Найзнаменитіші в цій сфері роботи ізраїльських дослідників, які управляли в польоті жуками-Голіаф. Створення системи управління тарганами навіть стало одним з проектів на краудфандинговій платформі Kickstarter.

Раніше повідомлялося, що науковці з'ясували, що таргани навчилися розпізнавати й уникати глюкози, щоб не потрапляти в пастки з отрутою.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 992 | Додав: nowyny | Теги: керувати тарганами, Інженери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]