Чт, 2024-03-28, 20:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:49
"Батьківщину" Луценко закликав позбавитися від тушок і добитися звільнення Тимошенко
Інші останні Політичні новини
Юрій Луценко закликав "Батьківщину" позбавитися від тушок і добитися звільнення лідера партії Юлії Тимошенко. Про це він заявив у зверненні до делегатів об'єднавчого з'їзду ВО "Батьківщина", який прочитав зі сцени на Михайлівській площі, передає "Українська Правда".

"Мене запросили лише вчора, тому я не мав часу підготуватися до короткого виступу, боюся, що він буде довгим", - зазначив він.

"Прошу вибачення, якщо я скажу речі, які вважаю за необхідне сказати в цьому відкритому просторі", - додав політик.

Луценко зазначив, що "наша сила завжди в тому, що ми говоримо один одному правду, навіть коли вона не збігається з точкою зору тих, хто говорить, дискусія і правдиві слова завжди додають сили нашому об'єднанню".

"Я вітаю об'єднання в єдину опозиційну партію "Батьківщина" всіх, хто вступив сьогодні в неї. Я упевнений, що закінчився час, коли БЮТ був фактично нянькою опозиції, і сьогодні він повинен перейти у вигляді об’єднаної партії "Батьківщина" в наступ", - заявив політик.

"Ми маємо пройти моральне очищення всі. Починаючи кожен із себе. Я вважаю за можливе сказати деякі критичні речі і про те, що відбувається в опозиції і сьогоднішньому процесі його об'єднання… Головне завдання нового керівництва "Батьківщини" навчитися чути людей, партійців і безпартійних", - зазначив він.

Луценко уточнив, що "непереможна сила Юлії Володимирівни Тимошенко була в тому, що вона, як і всі інші політики, мусила позичати гроші в олігархів, але чула виборців, а не своїх спонсорів".

"Ми маємо зробити із цього висновок і повернути таку атмосферу в "Батьківщину" і у всю опозицію", - сказав політик.

"Керівництво "Батьківщини", мої друзі, я до вас звертаюся, для того, щоби бути чесними і говорити про моральну революцію, а отже і про політичну революцію, позбудьтеся "генератора тушок", який знаходиться всередині партії", - звернувся Луценко.

Луценко прямо вказав, що "генератор тушок" Мартиненко

Юрій Луценко вважає, що подальше перебування Миколи Мартиненка у лавах опозиції ставить під загрозу саме її існування. Про це він сказав у суботу, уточнивши на прохання журналістів той факт, що саме Мартиненко є "генератором тушок", від якого раніше Луценко закликав опозицію очиститися.

"Я дуже добре знаю Миколу Мартиненка. І я не є йому ворогом. Але в цій ситуації, я вважаю, що подальше його перебування в опозиції ставить під сумнів усю опозицію", - заявив він.

Луценко вибачився за різкі слова на адресу депутата і сказав, що керівництво партії "Батьківщина" повинне саме визначитися із заходами щодо Мартиненка.

"Це справа партії, я і так сказав забагато, як не для члена партії, однак я вважаю, що маю на це моральне право, бо на сьогоднішній день, не порвавши з "генератором тушок" не можна переконати людей у щирості опозиції на президентських виборах", - зазначив політик.

"Він нагадав, що сила опозиції полягає у довірі до неї людей. А довіри бути не може, коли всі знають, що є реальні зрадники, які з'являються знову і знову, і це не лише проблема підкупу депутатів, а й проблема якості їх добору", - підсумував він.

Як відомо, саме з постаттю Миколи Мартиненка пов'язують вихід із фракції "Батьківщина" останніх депутатів.

14 червня з’їзд "Фронту змін" одностайно ухвалив рішення про об’єднання з ВО "Батьківщина" шляхом ліквідації та вступу членів "Фронту змін" до ВО "Батьківщина".

Водночас на з'їзді партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко залишили головою партії та висунули єдиним кандидатом на вибори президента від ОО "Батьківщина", головою політради партії став Арсеній Яценюк, а його заступником – Сергій Соболєв. Олександра Турчинова призначили очільником центрального апарату партії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: звільнення Тимошенко, тушок, Батьківщину, Луценко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]