Нд, 2024-09-08, 03:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
Бербок: Допомога Україні є інвестицією в нашу безпеку
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Очільницю Міністерства закордонних справ ФРН Анналену Бербок дратують заяви тих, хто стверджує, що допомога Україні є «благодійністю».

Про це вона заявила під час виступу на конференції зі стратегії національної безпеки у Берліні.

"Мене трохи дратує, коли ми зараз бачимо дискусії, в яких підтримка України розглядається як благодійний жест, а не те, чим вона є насправді - інвестицією у власну національну безпеку. Інвестицією в захист нашого миру та свободи. Не може бути більшого національного інтересу", - наголосила Бербок.

Водночас вона нагадала й те, що дратує східноєвропейських сусідів ФРН: німецькі дебати про те, що не хочеться «бути втягнутими в цю війну». Однак для цих країн питання не в тому, чи хочуть вони бути втягнутими, а в тому, що путін поруч і не зупиниться на Україні, вказала глава МЗС.

Вона зазначила, що розрахунок путіна - розділити НАТО або взагалі знищити його. Але путіну цього не вдалося, підкреслила міністерка.

"путін хотів послабити НАТО, а натомість зміцнив його. НАТО є сильнішим, ніж будь-коли раніше, хоча, звісно, перед ним стоїть ще більше викликів, ніж будь-коли", - підкреслила Бербок.

Вона нагадала, що Німеччина зараз інвестує понад два відсотки ВВП "у власну військову силу та оборону", але нинішній рік буде важким, адже мета путіна полягає в тому, щоби створювати подальші виклики безпеці Європи.

"росія путіна залишатиметься найбільшою загрозою нашій безпеці в Європі в осяжному майбутньому.

І тому наші заходи безпеки можуть бути лише першим кроком. Ідеологічно путінська росія є на шляху до тоталітаризму. Імперіалізм путіна - як він знову і знову демонструє у своїх промовах - не закінчується на Україні.

Якщо ви подивитеся на цифри, росія готує свої збройні сили до великої війни, маючи плани щодо багаторічної військової економіки", - попередила міністерка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 263 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]