Пт, 2024-03-29, 14:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:03
Берлін прокоментував розмову Зеленського з Путіним - потрібні прямі переговори
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Потрібні прямі переговори: Берлін прокоментував розмову Зеленського з Путіним

Німеччина вітає прямий діалог між Україною і Російською Федерацією.

Про це сказав на брифінгу у п’ятницю представник німецького МЗС Крістофер Бургер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми завжди чітко давали зрозуміти, що вітаємо прямі переговори з метою розв’язання конфлікту в Україні… Якщо ми хочемо виконання Мінських угод, нам потрібні прямі переговори між їхніми підписантами", - сказав дипломат.

Тому, за його словами, у Берліні вітають те, що вчора відбулася телефонна розмова між президентами України Володимиром Зеленським і Росії Володимиром Путіним. Лідери обговорили, зокрема, й продовження переговорів у "нормандському форматі".

У Берліні переконані, що цей формат переговорів є корисним. Водночас щодо можливостей розширення "четвірки" його учасників (до якої входять також Німеччина та Франція), то Бургер зауважив, що ніхто наразі не звертався до німецької сторони з такою пропозицією. Разом з тим, додав він, переговори щодо ситуації на сході України проводяться у тісному контакті з американськими партнерами.

Офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт у свою чергу нагадав про нещодавнє відведення сил у районі Станиці Луганської, привітавши цей крок, який обговорювався, зокрема, в "нормандському форматі", що також показує доцільність цього форуму.

Як повідомлялося, у п’ятницю, 12 липня, в Парижі проходить зустріч у "нормандському форматі" на рівні політичних радників.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: розмова Зеленського з Путіним, берлін, прямі переговори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]