Вт, 2024-04-16, 12:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:39
Безпека ЄС більше не повинна залежати від США - Макрон
Інші останні Новини Європейського Союзу

Макрон: безпека ЄС більше не повинна залежати від США

Президент Франції Еммануель Макрон висуне нові пропозиції для Європейського союзу з метою підвищення його безпеки, щоб зменшити залежність від американських військових.

Про це він сказав під час виступу перед послами в Парижі, повідомляє AFP.

"Європа більше не може покладатися на Сполучені Штати в питанні своєї безпеки. Ми повинні гарантувати європейську безпеку", - сказав Макрон.

Французький президент пообіцяв оприлюднити свої пропозиції "в найближчі місяці". "Я хочу, щоб ми почали вичерпний огляд нашої безпеки з усіма європейськими партнерами, включаючи Росію", - додав він.

Макрон завтра вирушить до Данії і Фінляндії в надії знайти підтримку своїх пропозицій і закликав до подвоєння зусиль з реформування ЄС.

"Нам потрібно приймати нові ініціативи, будувати нові союзи. Франція хоче, щоб Європа захищалася, особливо, коли посилився екстремізм і прокинувся націоналізм", - сказав він.

Як відомо, президент США Дональд Трамп дистанціювався від традиційних союзників по НАТО і неодноразово ставив під сумнів основне положення Альянсу щодо взаємного захисту, скаржачись, що США дуже багато витрачають на військову підтримку Європи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: США, безпека ЄС, Макрон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]