Пт, 2024-04-19, 05:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:55
Безвіз запрацює в ніч на 11 червня - ЄС офіційно підтверджує
Інші останні Туристичні новини

Представництво Європейського союзу наголошує, що візовий режим для короткострокових поїздок громадян України буде скасований опівночі неділі 11 червня.

Про це йдеться в коментарі дипмісії у відповідь на запит "Європейської правди".

"За повідомленням профільних служб ЄС, безвізовий режим почне працювати від початку доби 11 червня. Він діятиме на всіх кордонах Європейського союзу – в тому числі в аеропортах, на наземному кордоні і так далі", - заявив ЄП речник представництва Давід Стулік.

Коментуючи інформацію окремих ЗМІ про те, що дія безвізу почнеться лише в понеділок, 12 червня, він зазначив, що ці дані є помилковими – допуск громадян України без віз почнеться вже 11 червня.

"Від 00:01 цього дня, тобто в неділю 11 червня, громадяни України з біометричними паспортами отримують право на безвізове перебування в ЄС тривалістю не більше 90 днів на 180 днів", - додав він.

Як відомо, в понеділок Офіційний журнал ЄС опублікував рішення щодо скасування віз для громадян України та тим самим визначив дату початку безвізових поїздок.

Для вчасної публікації даного рішення ЄС навіть довелося порушити власні правила та процедури.

Про те, як саме працюватиме безвізовий режим з Євросоюзом, читайте у статті: "Без віз, та не без правил: як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом".

Детальніші роз’яснення читайте у статті: "Тонкощі безвізу: як діяти на кордоні, щоби уникнути проблем. Відповіді на питання читачів".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 716 | Додав: adminA | Теги: офіційно, ніч на 11 червня, ЄС, безвіз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]