Чт, 2024-05-09, 13:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:31
Біля Ейфелевої вежі психічно хворий мусульманин з молотком убив туриста з Німеччини
Інші останні Кримінальні новини

Одна людина загинула і двоє отримали поранення внаслідок нападу з ножем у 15-му окрузі Парижа біля мосту Бір Хакейм. Інцидент стався ввечері 2 грудня: нападник вигукував "Аллах Акбар", його заарештовано.

Як повідомляє tf1info.fr, міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен заявив, що жертвою нападника став громадянин Німеччини. Двоє поранених також були туристами, які прибули до Парижа на вікенди.

Нападник - 26-річний громадянин Франції з родини іранських емігрантів, відомий своїми радикальними ісламістськими поглядами. Він напав на людей біля Ейфелевої вежі з ножем і молотком у руках.

Німецькому туристу він завдав багато ударів у голову, груди та спину. Під час втечі від поліції він поранив молотком ще двох людей, які є громадянами Німеччини та Великобританії.

Після арешту він заявив, що не може терпіти вбивства мусульман по всьому світу і того факту, що в Ізраїлі вбивають палестинців. Французька поліція заявила, що він також мав психічні розлади.

Слідство повідомляє, що у 2016 році його засудили до чотирьох років позбавлення волі за "бажання вчинити напад". Ім'я зловмисника було в складеному спецслужбами списку осіб, які загрожують державній безпеці.

Заява президента Франції Еммануеля Макрона

Президент Франції прокоментував напад у Парижі. Макрон написав у соцмережі X коротку заяву, у якій висловив співчуття родині та близьким громадянина Німеччини, який загинув увечері під час теракту в Парижі. Він додав, що з хвилюванням думає "про людей, які зараз поранені".

"Я щиро дякую екстреним службам, які дозволили швидко заарештувати підозрюваного. Національна антитерористична прокуратура, яка зараз зайнята, відповідатиме за розкриття цієї справи, щоб правосуддя могло бути від імені французького народу", – написав Маркон.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 348 | Додав: admin | Теги: Париж, Франція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]