Чт, 2024-04-25, 07:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:10
Близько 15% українців влаштувалися на роботу у Німеччині
Інші останні Новини Європейського Союзу

німеччина робота За оцінками Інституту досліджень праці (IAB), до літа 2022 року рівень зайнятості українців у Німеччині становив 15%. До липня зайнятість громадян України збільшилася трохи менш ніж на 60 тис. осіб.

Керівник дослідницької області "Міграція, інтеграція та дослідження міжнародного ринку праці" Герберт Брюкер пояснив, що за даними Центрального реєстру іноземців близько мільйона українців переїхали до Німеччини з початку війни.

"Невідома кількість людей повернулася до рідної країни", - сказав Брюкер. Відповідно рівень зайнятості в Німеччині зростає у відсотковому співвідношенні, тому що деякі люди також переїхали в Україну. За словами економіста, майже 60 тис. працюючих українців, найімовірніше, є людьми, які нещодавно прибули до Німеччини.

Брюкер також вказав на різницю у вихідному становищі військових біженців, порівняно з трудовими мігрантами.

"У біженців інтеграція на ринок праці зазвичай займає трохи більше часу, ніж у трудових мігрантів, бо до втечі у них ще не було трудового контракту у Німеччині. У випадку з українцями важливим є ще й той факт, що багато жінок приїжджають одні з неповнолітніми дітьми, які потребують догляду", — додав дослідник.

За словами дослідника Брюкера, інтеграція на ринку праці серед українців є досить високою. Одним із факторів є те, що їм дозволено працювати безпосередньо після прибуття до Німеччини, на відміну від людей, які перебувають у системі надання притулку. Брюкер також відзначив високу освіту прибулих із України.

"За нашими оцінками, більше половини мають академічний ступінь", - заявив він.

Нагадаємо, що українці не зобов'язані просити притулку в Німеччині, а отримують право на проживання на строк до трьох років відповідно до директиви, прийнятої країнами-членами ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 345 | Додав: admin | Теги: українці, робота, Німеччина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]