Пт, 2024-03-29, 01:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Британська розвідка - українські війська наступають на півдні та наближаються до Херсона
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

ЗСУ продовжують успішний напрямок на південному фронті. Окупаційна адміністрація вивозить цивільних із Херсона, побоюючись взяття міста.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter .

Як зазначається у зведенні, відступивши приблизно на 20 км на північ від Херсонського сектора на початку жовтня, російські війська намагаються закріпити нову лінію фронту.

За даними британської розвідки, на цій лінії точаться запеклі бої, особливо на західному кінці, де український наступ означає, що фланг росії більше не захищений річкою Інгулець. Більшість російських військ цієї лінії фронту залишається недоукомплектованими частинами ВДВ (повітряно-десантних).

«В останні дні російська окупаційна влада, ймовірно, віддала наказ про підготовку до евакуації деяких цивільних з Херсона. Цілком ймовірно, що вони очікують на поширення бойових дій на саме місто Херсон», - йдеться в повідомленні Міноборони Британії.

Раніше у розвідці повідомили, що новий командувач російської армії в Україні генерал сергій суровікін отримає мало ресурсів для досягнення політичних цілей, поставлених перед ним.

Війна проти України виснажила рф, а в її суспільстві все більше шириться розпач через невдачі російської армії, сказав глава Центру урядового зв’язку Великої Британії (GCHQ) Джеремі Флемінг.

росія розгорнула безпілотні літальні апарати іранського виробництва принаймні з серпня 2022 року, зокрема дрони-камікадзе варіант «Shahed-136», йдеться у звіті британської розвідки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 362 | Додав: adminA | Теги: наступ, херсон, британська розвідка, українські війська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]