Пт, 2024-03-29, 09:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:38
Центри для видачі документів українцям хочуть запустити у ще трьох країнах
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

документ паспорт Мережа закордонних представництв Державної міграційної служби має перспективу розширення у Чехії, Німеччині та Туреччині. Наразі такі центри функціонують уже у трьох містах сусідньої Польщі. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, інформує пресслужба МВС.

"У перші дні вторгнення багато людей, завдяки дружній підтримці наших партнерів, змогли перетнути кордон за фотокопіями чи ксерокопіями документів. Але перебуваючи у Польщі чи інших партнерських країнах, зіткнулися з неможливістю отримати будь-які соціальні гарантії, користуватися освітніми чи медичними сервісами держав-членів ЄС. Саме тому МВС спільно з Міністерством закордонних справ ініціювали розширення можливостей документування наших громадян за межами держави. Уряд підтримав ініціативу – і ось уже понад три місяці закордонні представництва ДП "Документ" працюють у Варшаві. А наразі ми у Кракові, де спостерігаємо роботу одночасно восьми мобільних пунктів", - розповів перший заступник очільника МВС.

Єнін зазначив, що кількість мобільних паспортних центрів може обслугувати до 300-350 осіб на добу. Черга формується як онлайн, так і наживо.

Наразі ведуться перемовини щодо розширення мережі закордонних підрозділів українського міграційного відомства не лише у Польщі, а й у низці інших країн. Йдеться не лише про мобільні, а й про стаціонарні центри.

"Перебуваючи з головою Державної міграційної служби України Наталією Науменко в Чехії, ми домовилися про це з чеською владою. Так само нас чекає Німеччина, Туреччина. Справа за малим – маємо збільшувати кількість спеціалізованих бусів, які можуть працювати в такий дистанційний спосіб. А в подальшому – плануємо знімати офіси, як це сьогодні у Варшаві, де одночасно працюють 28 робочих станцій", – зазначив Євгеній Єнін.

За словами Науменко, процес домовленостей з різними країнами проходить легко, адже партнери зацікавлені в тому, щоб громадяни України мали паспортні документи.

"Під час консультацій з нашими партнерами Державна міграційна служба України прагне включення в усі процеси, у які залучені наші громадяни на території Євросоюзу, щоб не втратити зв’язок із ними, знати, що з ними відбувається, з яким проблемами стикаються, чим Україна може їм допомогти", - резюмувала вона.

Нагадаємо, у серпні польська філія українського ДП "Документ" відкрила у Варшаві центр обслуговування українців, які вимушено виїхали з України через повномасштабне вторгнення росії. В установі можна подати заяви-анкети на оформлення паспортних документів та отримати готові паспорти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 356 | Додав: admin | Теги: Варшава, документ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]