Пт, 2024-04-26, 12:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:27
Через японські порномультфільми "ВКонтакте" хочуть закрити
Інші останні Новини російської федерації
Роскомнагляд (РФ) підготує офіційне повідомлення соцмережі "ВКонтакте" про видалення з ресурсу порнографічних японських мультфільмів у жанрі Хентай, повідомила прес-служба Роскомнагляду на офіційному сайті.

Повідомлення буде направлено після занесення мультфільмів до реєстру забороненої інформації. "Термін буде залежати від заявника", - сказав прес-секретар Роскомнагляду Володимир Піков.

За словами Пикова, експертиза роликів затягнулася, бо мультфільми є "великим культурним явищем" і в світі дуже поширені. Але залучені до їхнього перегляду культурологи винесли вердикт: культурної цінності відео не становлять, сюжетна лінія відсутня, а порнографічні сцени є.

Заявник через тривалість експертизи отримав "технічне відхилення" заяви. Зараз Роскомнагляд звернувся до нього з проханням повторно відправити посилання на ці ролики до Реєстру забороненої інформації.

Соцмережа "ВКонтакте", де здебільшого і розміщувалися мультфільми, вже отримала прохання про обмеження доступу до цих ресурсів. За повідомленням Роскомнагляду, соцмережа відмовила у видаленні роликів, пославшись на внутрішні правила.

Офіційне повідомлення "ВКонтакте" відомство направить після внесення посилань на ролики до реєстру забороненої інформації. Зазначений контент підлягає видаленню з ресурсу протягом трьох діб, інакше веб-адреси сторінок із забороненим контентом буде заблоковано. А що багато інтернет-операторів у Росії не мають обладнання для блокування окремих веб-сторінок, то вони будуть закривати доступ до них за IP, тобто для абонентів це буде рівносильно перекриттю до всієї соціальної мережі "ВКонтакте".

На думку Пикова, контент, найпевніше, буде видалено. "З "ВКонтакте" у нас проблем не виникало", - повідомив він. Видання Digit.ru поки що не має коментаря "Вконтакте".

З 1 листопада 2012 року в Росії функціонує автоматизована інформаційна система "Єдиний реєстр доменних імен, покажчиків сторінок сайтів у мережі й мережевих адрес, що дозволяють ідентифікувати сайти, які містять інформацію, поширення якої в РФ заборонено".

Оскільки створення реєстру засновано на законі "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров`ю та розвитку", в першу чергу йдеться про дитячу порнографію, інструкції щодо суїцидів та виготовлення наркотиків. У цьому випадку можливо досудове закриття сайтів. За наявності іншої забороненої інформації рішення про закриття ресурсу має ухвалювати суд.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 1140 | Додав: adminA | Теги: японські порномультфільми, закрити, Вконтакте | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]