Пт, 2024-04-19, 16:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:38
Через отриману від держави субсидію у Греції міністр пішла у відставку
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністр соціальної солідарності Греції Ранія Антонопулу пішла у відставку після того як стало відомо, що вона незаконно отримала від держави 23 тисячі євро субсидії на оренду житла в Афінах.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Прем’єр Греції Алексіс Ципрас прийняв відставку і подякував Антонопулу за "вагомий внесок у роботу уряду, зроблений протягом трьох років".

Наближені до прем’єра Греції джерела стверджують, що уряд скасує субсидії для урядовців, які не є депутатами.

Згідно з повідомленнями грецьких ЗМІ Ранія Антонопулу отримувала по тисячі євро субсидії щомісяця для того, щоб орендувати житло у престижному районі столиці.

Варто зазначити, що Ранія Антонопулу разом з її чоловіком міністром економічних відносин Дімітрісом Пападімітру вважаються одними з найбагатших грецьких політиків. Їх статки складають $2,8  млн.

Після розголосу і критики з боку опозиції Антонопулу зробила заяву, в якій заявила, що не мала наміру провокувати громадськість, але визнала, що отримала від держави протягом двох років 23 тисяч євро. Вона пообіцяла, що поверне гроші державі.

При цьому, вона наполягає, що субсидія належить їй за законом, який передбачає відшкодування орендної плати за оренду житла для членів уряду, які не є депутатами і не мешкають в Афінах.

Наближені до прем’єра Греції джерела стверджують, що уряд тепер скасує субсидії для урядовців, які не є депутатами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 696 | Додав: adminA | Теги: відставка, Греція, субсидія, міністр, держава | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]