Пт, 2024-03-29, 00:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:15
Число польських компаній, які беруть на роботу українців збільшилось
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Збільшилось число польських компаній, які беруть на роботу українців

Кожна п'ята польська компанія працевлаштовує українців

21% компаній в Польщі беруть на роботу українців. Це на 10% більше, ніж досліджували попереднього разу.

Найбільше українських трудових іммігрантів працює у великих компаніях (40%), у середніх підприємствах – 29%, а у малих фірмах – 18%. У найближчі 12 місяців знайти працівників з України має намір 17% підприємств у Польщі. Про це йдеться в свіжому дослідженні компанії Personnel Service під назвою "Барометр трудової імміграції" - II півріччя 2018, повідомляє Polskie Radio.

"У поляків також запитали, як ставляться до українських колег по роботі. 46% респондентів відповіло - "нейтрально", 30% – "позитивно", а 11% - "негативно". Найбільш негативно налаштовані до працівників з України особи віком 55-67 років. Півроку тому саме ця вікова група ставилася до працівників з-за східного кордону найменш негативно", – йдеться у доповіді.

73% анкетованих українців хочуть працювати у Польщі понад шість місяців. Подовження цього часу очікує також 66% польських роботодавців. Понад 57% працівників з України планують найближчим часом знову приїхати до Польщі на заробітки. Таких намірів не мають 22% опитаних.

"Дані показують, що українські працівники добре почуваються у Польщі і це для них не одноразова пригода. Польському роботодавцю потрібні українські працівники щонайменше на дванадцять місяців. Більшість хоче наймати на роботу на 18 і більше місяців", - зазначив голова Personnel Service Кшиштоф Інґльот.

За даними Міністерства сім'ї, праці та соціальної політики, у першому півріччі 2018 року зареєстровано 157 тис. таких заяв дозволів на сезонну роботу нового виду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: українці, польські компанії, робота | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]