Пт, 2024-04-19, 05:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:05
Демонстранти відмовляються залишати парк Гезі у Стамбулі
Інші останні Новини світу
Турецькі демонстранти відмовляються залишати розташований у центрі Стамбула парк Гезі, незважаючи на обіцянки прем'єр-міністра призупинити його реконструкцію.

У своїй заяві маніфестанти відзначили, що продовжать опір.

Це рішення було прийнято після консультацій учасників акцій протесту з приводу подальших кроків, які пройшли в ніч на суботу, передає "Інтерфакс".

Нагадаємо, у п'ятницю, 14 червня, турецький прем'єр Реджеп Тайіп Ердоган знову закликав демонстрантів припинити акції протесту, висловивши надію на те, що до вечора п'ятниці вони покинуть парк Гезі в Стамбулі.

Також він пообіцяв демонстрантам не поспішати з реконструкцією парку Гезі до рішення суду або референдуму з цього питання, однак наполягав на тому, що демонстранти повинні покинути парк Гезі.

Виступи в Туреччині почалися два тижні тому з акції екологів, які висловили протест проти реконструкції парку Гезі в центрі європейської частини Стамбула. Незабаром маніфестації перекинулися і на ряд інших міст країни і набули яскраво виражений антиурядовий характер.

Поліцейські для розгону демонстрантів у Стамбулі неодноразово використовували сльозогінний газ і водомети. У зіткненнях загинули п'ять осіб, близько 5 тисяч отримали поранення і травми.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: Стамбул, демонстранти, парк Гезі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]