Чт, 2024-03-28, 20:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:41
Дію спірного закону про вихід суддів на пенсію Верховний суд Польщі призупинив
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Верховний суд Польщі призупинив дію спірного закону про вихід суддів на пенсію

Верховний суд Польщі у четвер призупинив дію нового закону щодо виходу на пенсію суддів, старших за 65 років, поки Суд ЄС не ухвалить рішення щодо правомірності цієї вимоги закону.

Про це повідомляє Euractiv.

Верховний суд звернувся до Суду ЄС з проханням роз’яснити, чи порушує новий закон норми Європейського Союзу. До отримання відповіді суду влада Польщі не має права виконувати новий закон, а судді, яким наказано вийти на пенсію, зможуть працювати далі.

"Верховний суд має сумніви і повідомив про них зовнішньому незалежному органу, який був утворений у відповідності до договору ЄС для вирішення таких сумнівів", - заявили у Верховному суді Польщі.

Адміністрація президента Польщі негайно відповіла, що призупинення не має юридичних підстав і жодним чином не впливає на президента чи будь-які інші органи влади.

Минулого місяця Єврокомісія почала щодо Польщі провадження у справі порушення законодавства ЄС у зв’язку із законом про Верховний суд. Вона поставила під сумнів положення, що відправляють на пенсію частину суддів Верховного суду, а також голову суду Малґожату Ґерсдорф. На думку Єврокомісії, це загрожує політизацією суду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: дія спірного закону, вихід суддів на пенсію, Верховний суд Польщі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]