Пт, 2024-04-19, 17:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:16
Для будівництва органічного житла не вистачає конопель в Україні
Інші останні Новини України

На сьогоднішній день в Україні вирощуються в основному технічні сорти конопель. Однак саме з них, із здерев’янілої частини стебел і костри, виготовляють  органічне житло – дуже енергетичне і теплоізолююче. Про це розповів директор інституту луб’яних культур НААН Ігор Маринченко.

В Україні селекцією луб’яних культур і зокрема конопель займається Інститут луб’яних культур НААН. “Наш інститут займається селекцією луб’яних культур і зокрема конопель. Серед основних надбань – це створений вперше в світі ненаркотичний сорт конопель. На сьогоднішній день світова тенденція полягає у медичному застосуванні цих продуктів.

Тому в нашому інституті також почали займатися створенням сортів медичного спрямування. Поки що у нас ще немає таких нових зареєстрованих сортів, але вже є відповідні розробки в даному напрямку. Зараз готуємося до того, що в Україні все ж таки буде прийнятий закон по медичному використанню”, — каже Ігор Маринченко.

“На сьогоднішній день в основному вирощуються технічні сорти конопель, які використовуються для отримання волокна. А їх насіння і олія використовується у харчових цілях” — розповів вчений.

“Зараз в Україні коноплі використовуються в основному для виробництва волокна, а костриця йде на опалення, з неї роблять брикети. Треба відзначити, що дана галузь у нас має хороші перспективи.

Зараз навіть вже є одна компанія, яка виготовляє будинки із здерев’янілої частини стебел і костри. Це органічне житло, яке дуже енергетичне і теплоізолююче. Має хороші теплозберігаючі характеристики.

Ця компанія будує будинки не лише в Україні, але й в Європі, Канаді, Сполучених Штатах. Єдина проблема тут — не вистачає костри, адже посіви зараз зовсім невеликі” — відзначає директор Інституту луб’яних культур Ігор Маринченко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 699 | Додав: admin | Теги: Нестача, будівництво, україна, органічне, конопля, житло | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]