Вт, 2024-04-16, 22:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:28
Для Донбасу - «план Меркель»
Інші останні Новини з регіонів України
Президент України Петро Порошенко за підсумками переговорів у Києві з Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель повідомив про започаткування спеціального фонду Європейського Союзу з відновлення інфраструктури Донбасу загальним об’ємом у 500 млн євро, повідомляє прес-служба Президента.

Президент назвав таку ініціативу «планом Меркель» за аналогією з «планом Маршалла» з відновлення післявоєнної Європи.

На підсумковій прес-конференції після переговорів Петро Порошенко також повідомив, що Німеччина запропонувала прийняти на лікування 20 найважчих поранених у зоні антитерористичної операції за кошти німецького Уряду.

«A friend in need is a friend indeed» (Друзі пізнаються в біді), - нагадав Президент прислів’я, яке є в багатьох мовах світу.

Президент відзначив значну роль Канцлера у започаткуванні мирного процесу для Донбасу. За його словами, Ангела Меркель, як ніхто, розуміє суть цієї проблеми.

Петро Порошенко наголосив, що завдяки міжнародним зусиллям вдалося досягти того, що сьогодні 185 автомобілів з так званого «російського гуманітарного конвою», які вдерлися на територію України, повернулися в Росію.

«Війна – не наш вибір, вона нав’язана нам ззовні. Наш вибір – мир і мирний процес, імплементація мирного плану Президента на території Донбасу», - заявив Петро Порошенко.

За словами Президента, «настав час, коли ми маємо припинити говорити про війну і почати говорити про мир», додавши, що це має відбутися не за рахунок суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.

Глава держави також відзначив, що Україна відчуває рішучу підтримку Німеччини у питанні незаконної анексії Криму.

В свою чергу, Ангела Меркель, заявила, що Німеччина не визнає анексію Криму. "Це сталося з порушенням територіальної цілісності в Європі. Якщо ми це визнаємо, у нас в Європі таке може статися. Тоді це стосуватиметься не лише України, але й у кожній європейській країні можуть виникати претензії до тих чи інших районів, що порушить мирне співіснування». Канцлер також наголосила: «Наш наступний крок – зберегти Донецьк та Луганськ».

Канцлер заявила, що повністю підтримує мирний план Президента Порошенка та відзначила важливість досягнення припинення вогню з обох боків та встановлення дієвого контролю над станом кордону.

"Я впевнена в тому, що вирішення проблеми має бути підсумком переговорів, має бути дипломатичне рішення», - сказала А.Меркель.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1032 | Додав: adminA | Теги: Донбасу, «план Меркель» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]