Пт, 2024-03-29, 13:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:28
Для протидії хакерам ЗМІ Литви співпрацюватимуть з урядом
Інші останні Новини Європейського Союзу

ЗМІ Литви співпрацюватимуть з урядом для протидії хакерам

Міністерство оборони Литви, підпорядкований йому Національний центр кібернетичної безпеки і литовські ЗМІ у вівторок підписали угоду про співпрацю в сфері кібербезпеки.

Як повідомляє Delfi, угода підписана у зв'язку з тим, що в останні роки майже всі найбільші ЗМІ Литви пережили кібернетичні атаки.

Угоду підписала Асоціація інтернет-ЗМІ, що об'єднує портали новин delfi.lt, 15min.lt, lrytas.lt, alfa.lt і lrt.lt, а також портал бізнес-новин vz.lt і агентства новин BNS і ELTA.

Міністр оборони Раймундас Каробліс сказав, що кібернетичні атаки проти ЗМІ стають все "більш небезпечними, складними, комплексними", а ці випадки "можуть створити великий хаос в суспільстві і великий хаос в державі".

Міністерство оборони Литви і Національний центр кібернетичної безпеки планують запрошувати фахівців з інформаційних технологій засобів масової інформації для участі в навчаннях, а також спілкуватися і обмінюватися інформацією, надавати допомогу на випадок кібератак.

Угода передбачає можливість участі представників ЗМІ в засіданнях Ради з кібернетичної безпеки і спільного тестування імунітету до атак хакерів.

Керівник Асоціації інтеренет-ЗМІ Айсте Жілінскене заявила, що засоби масової інформації зазнають значних атак хакерів з 2010 року. У минулому році хакери зламали систему агентства новин BNS, розмістивши на сайті неправдиве повідомлення про військових СЩА, які отруїлися в Латвії іпритом.

В цьому році був зламаний портал tv3.lt, на ньому було опубліковано неправдиве повідомлення про те, що міністр оборони зізнався у гомосексуалізмі.

Так звані атаки DDoS останнім часом пережили портали новин delfi.lt, lrytas.lt, 15min.lt, а також портали, що належать компанії Diena media news.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: протидія хакерам, уряд, співпраця, ЗМІ Литви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]