Вт, 2024-04-23, 19:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:28
Для суду над росією Нідерланди готові прийняти у себе спецтрибунал
Інші останні Кримінальні новини

нідерланди спецтрибунал суд росія Парламент Нідерландів підтримує створення в Гаазі спеціального міжнародного трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних в агресії проти України.

"Більшість парламенту Нідерландів виступає за створення спеціального трибуналу для розгляду справи про агресію росії проти України. Ми можемо і повинні притягнути путіна до відповідальності", - написав у своєму Твіттері депутат Сьорд Вімер Сьордсма від партії D66.

Таким чином більшість Палати представників підтримує пропозицію D66 про створення спеціального трибуналу в Гаазі.

D66 також вважає логічним кроком, щоб Гаага стала містом, де можуть судити путіна та військове й політичне керівництво росії. За словами депутата Сьорд Вімер Сьордсма від партії D66 для судового переслідування путіна потрібний окремий трибунал. Нідерландський депутат уже охрестив його путінським трибуналом.

Нагадаємо, 14-15 липня у Гаазі (Нідерланди), відбулася міжнародна конференція з координації зусиль міжнародної спільноти, спрямованих на розслідування злочинів, скоєних росією в Україні, та забезпечення правосуддя.

Під час конференції українська сторона ініціювала створення Спеціального трибуналу для притягнення керівництва рф до відповідальності за злочини проти України. Спецтрибунал доповнить роботу МКС, а не створить альтернативні процеси.

Єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс зазначив, що причетні до воєнних злочинів в Україні мають бути фігурантами процесу все життя, також слід зібрати та зберегти належним чином усі докази.

Злочини російських військових в Україні будуть допомагати розслідувати 45 країн.

росіяни можуть постати перед судом у Гаазі з першою справою про воєнні злочини наприкінці 2022 або на початку 2023 року. Остаточна дата ще не визначена, адже потрібен час для підготовки справи.

Понад 30 тисяч кримінальних проваджень розпочали слідчі Національної поліції України за фактами вчинення на території нашої держави злочинів військовими рф та їхніми поплічниками.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 381 | Додав: admin | Теги: Росія, Нідерланди, Суд, спецтрибунал | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]