Чт, 2024-04-18, 07:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:56
Для технологічних гігантів ЄС планує новий податок – ЗМІ
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європейська комісія хоче запровадити новий податок на доходи для великих технологічних компаній, який буде розраховуватися на основі того, де знаходяться користувачі, а не штаб-квартира компанії.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на відповідний проект Єврокомісії.

Пропозиція, у разі ухвалення, торкнеться таких компаній, як Amazon, Google та Facebook, які неодноразово критикувалися великими державами ЄС у приховуванні прибутків у країнах з низькими податками, такими як Люксембург та Ірландія.

Ймовірно, що пропозиція Єврокомісії викличе спротив невеликих країн ЄС, які бояться стати менш привабливими для міжнародних компаній.

У проекті зазначається, що онлайн-рекламодавці повинні платити податок "там, де відображається реклама" і "де розміщені користувачі, яким надають дані про товар".

З онлайн-магазинів податок буде збиратися у країнах, "де знаходиться користувач, який платить за можливість доступу до платформи (або для укладання транзакції на платформі)".

У документі зазначається, що податок повинен застосовуватися до компаній з доходами понад 750 мільйонів євро по всьому світу і щонайменше 10 мільйонів євро в ЄС.

Податок буде розраховуватись на "сукупні валові доходи" бізнесу і повинен мати єдину ставку ЄС "від 1 до 5 відсотків". Податок буде тимчасовим заходом, який буде застосований лише до затвердження більш комплексного рішення щодо справедливого цифрового оподаткування.

Пропозиція Єврокомісії, як очікується, буде представлена в другій половині березня, не виключено, що до неї ще внесуть зміни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 676 | Додав: adminA | Теги: ЄС, технологічні гіганти, новий податок, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]