Пт, 2024-03-29, 08:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:44
До Міжнародного суду ООН Україна звернулася після заяв рф про анексію нових територій
Інші останні Кримінальні новини

Україна офіційно звернулася до Міжнародного суду Організації об’єднаних націй щодо заяв росії про анексію нових територій України. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Після спроб путіна щодо анексії, Україна офіційно повідомила Міжнародний суд ООН, що цей крок грубо порушує виданий 16 березня наказ, що юридично зобов’язує про тимчасові заходи. Закликаємо суд якнайшвидше розглянути справу по суті”, – наголосив Дмитро Кулеба.

Варто зазначити, що у березні Міжнародний суд ООН наказав росії негайно припинити широкомасштабну війну в Україні. На найвищому юридичному рівні засвідчили, що росія безпідставно вдерлася в іншу суверенну державу.

Суд наказав рф зупинити будь-яке просування та підтримку нерегулярних сил. Міжнародний суд не знайшов підтвердження того, що Україна чинила геноцид, як просуває російська пропаганда. Рішення підтримали 13 суддів. Проти були лише двоє — росія та Китай. Рішення суду є юридично зобов’язувальним відповідно до норм міжнародного права.

Нагадаємо, що 30 вересня президент російської федерації володимир путін підписав “договори про вступ до складу росії” захоплених українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей і заявив, що відтепер їхні мешканці є громадянами рф.

Натомість президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що його держава й надалі підтримуватиме зусилля України для відновлення контролю над окупованими росією територіями. У такий спосіб, він відреагував на дії рф щодо анексії частини наших територій 30 вересня.

Прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс заявила, що Велика Британія ніколи не визнає анексію росією Донецької, Луганської, та частини Херсонської й Запорізької областей.

Туреччина не визнаватиме анексію росією Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

Президент російської федерації володимир путін заявив, що люди у так званих “днр” та “лнр”, окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей стають назавжди громадянами рф. А також закликав Київ повернутися за стіл переговорів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 377 | Додав: adminA | Теги: анексія територій, Міжнародний суд ООН, україна, заяви РФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]