Пн, 2024-04-29, 14:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:26
До повоєнної відбудови України у Фінляндії представили план долучення
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Фінляндія розробила національний план щодо відновлення України й у четвер, 21 грудня, опублікувала його першу частину, покликану покращити умови діяльності фінських компаній у цьому процесі. Про це повідомило Міністерство закордонних справ Фінляндії.

Так, повідомляється, що план відбудови України, розроблений фінським урядом, стосується можливостей фінських компаній долучатись до цього процесу, їхніх операційних передумовах і типах інвестицій і підтримки, які вони можуть отримати за участь у відбудові України.

Перша частина плану містить низку фінансових рішень, які сприятимуть дослідженню ринку, торгівлі та інвестиціям в Україні. Йдеться зокрема про фінансування експорту в Україну шляхом компенсації кредитних збитків національним експортно-кредитним агентством Finnvera.

Крім того, на 25 мільйонів євро збільшать капітал національного фонду співробітництва з розвитку Finnfund, що дозволить інвестувати в приватний сектор України.

План також пропонує створення нового змішаного кредитного інструменту – Інвестиційного механізму в Україні, який забезпечить реалізацію проєктів на суму 50 мільйонів євро у 2025-2026 роках.

"Консультаційні послуги для компаній будуть покращені та зрозуміліші, а також докладатимуть зусиль для зміцнення ресурсне забезпечення сторін, що надають ці послуги, як у Фінляндії, так і в Україні", – йдеться в повідомленні МЗС Фінляндії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 264 | Додав: admin | Теги: Фінляндія, україна, відбудова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]