Чт, 2024-03-28, 10:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:29
Яценюк сьогодні у США поговорить про інвестиції в Україну
Інші останні Політичні новини
Голова фракції "Батьківщина" у Верховній Раді Арсеній Яценюк 23-26 червня відвідає з робочим візитом Вашингтон (США).

Про це повідомляє прес-служба партії, передає Цензор.НЕТ.

24 червня Яценюк прочитає публічну лекцію на тему "Інвестиції в майбутнє України: визначення політичних та економічних можливостей" в Інституті Брукінгза (Brookings Institute). Разом з аудиторією Яценюк розгляне політичні та економічні можливості, які стоять перед Україною, а також оптимальні шляхи використання цих можливостей.

Крім цього, в рамках візиту заплановано низку робочих зустрічей з офіційними особами Адміністрації президента, Федерального уряду, Сенату та Конгресу США.

Також у Вашінгтоні відбудуться зустрічі Яценюка з представниками громадських організацій, представниками діаспори, експертами.

23-24 квітня голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк відвідував Брюссель.

Як повідомлялося в прес-службі "Батьківщина", візит відбувся на запрошення віце-президента Європарламенту Яцека Протасевича. У рамках візиту відбулися зустрічі Яценюка з європейським комісаром з питань політики розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле, європейським комісаром з питань торгівлі Карлом де Гухтом, віце-президентом Європарламенту Протасевичем, президентом Європейської народної партії Вілфредом Мартенсом, депутатами Європарламенту Ребеккою Хармс і Інесі Вайдере.

Візит Яценюка до США має характер "оглядин" - політологи

Візит Арсенія Яценюка до США буде носити характер "оглядин": його як лідера найбільшої опозиційної політичної сили України і одного з ймовірних керівників країни в майбутньому, відзначають політологи Віктор Небоженко і Вадим Карасьов, коментуючи УНН поїздку голови Політради ВО "Батьківщина" до Вашингтона з 23 по 26 червня.

"Цей візит є "оглядинами" Яценюка як лідера найбільшої опозиційної політичної сили, найближчого політичного соратника Юлії Тимошенко і одного з майбутніх керівників країни. Цей візит повинен продемонструвати не тільки його особисті політичні плани і перспективи, але й плани, можливості та перспективи нового політичного покоління, яке йде на зміну пострадянським політичним елітам", - вважає політолог Вадим Карасьов.

Думки про "оглядинний" характер візиту Яценюка дотримується і політолог Віктор Небоженко.

"Це все "оглядини", якийсь непрямий іспит. Сьогодні - Яценюку, а завтра і Тягнибоку доведеться їхати. І не тільки до місцевих українських чи до університетських кампусів, але і зустрічатися з представниками Держдепу, демократами і т. д.. Захід хоче бачити наших кандидатів на президентську посаду", - зазначив політолог Віктор Небоженко.

Правда, як зазначив Карасьов, для презентації Яценюка як кандидата в президенти зараз немає підстав.

"Навряд чи сьогодні може йти мова про його позиціонування як кандидата в президенти. Цього не дозволяють ні його рейтинги, ні той факт, що "Батьківщина" висунула саме Тимошенко кандидатом в Президенти", - сказав він.

Небоженко не очікує від поїздки Яценюка до Америки сенсацій.

"Нічого особливого в такому візиті немає. Інше питання, це якщо він у процесі поїздки виступить з якимись заявами, які будуть там прийняті і підтримані. Ось це вже буде важливо. Але сама поїздка в Сполучені Штати навряд чи може розглядатися як щось серйозне для людини, яка давно вже не говорив англійською у вузькому колі", - зазначив він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: США, робочим візитом, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]