Пн, 2024-04-29, 00:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:42
До закінчення війни - ЄК працює над наданням Україні 1,5 млрд євро щомісячно
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що працює з державами-членами ЄС з метою надання Україні у 2023 році 18 млрд євро та 1,5 млрд євро щомісяця до закінчення війни.

Про це вона сказала у Берліні під час відкриття Міжнародної експертної конференції з відновлення, реконструкції та модернізації України.

"Україні потрібна термінова допомога та реабілітація, відновлення, підтримка щоденного функціонування та виживання – зарплати, пенсії та інші виплати. За оцінками міжнародних фінансових експертів, нам потрібно від 3 до 5 млрд євро на місяць, щоби покривати ці поточні потрібні. Нам потрібна підтримка міжнародної спільноти.

ЄС має нести свою частину – я тісно працюю з представниками країн ЄС, щоб ми могли підтримати Україну щомісяця на суму 1,5 млрд євро до закінчення війни та приблизно 18 млрд євро у 2023 році", – заявила фон дер Ляєн.

Президентка Єврокомісії констатувала, що росія цілеспрямовано руйнує громадську інфраструктуру України.

"Це – тероризм. росія намагається зруйнувати, паралізувати Україну, але ми цього не допустимо", – запевнила вона.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 342 | Додав: adminA | Теги: україна, щомісячно, ЄК, закінчення війни, 5 млрд євро | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]