Ср, 2024-04-24, 12:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:36
Документи щодо Митного союзу, підписані Азаровим, у ЄС вивчать
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
У Європейському Союзі мають намір вивчити документи, які підписує Україна з Митним союзом про подальшу співпрацю.

Про це у п'ятницю 31 травня заявив міністр закордонних Литви Лінас Лінкявічюс після відкриття візового центру Литви в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Потрібно ретельно вивчити з метою визначення, чи є суперечності з євроінтеграцією", - сказав він.

Лінкявічюс додав, що важливо зрозуміти, чи не суперечитиме співпраця України з Митним союзом положенням щодо створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

"Простіше кажучи, якщо перейти межу в торгівлі з МС, то не можна тоді підписувати договір із Євросоюзом, тут треба обирати", - сказав він.

Глава МЗС Литви уточнив, що він не має на увазі припинення будь-яких зв'язків із якимсь об'єднанням, однак Київ має обрати свій напрям, адже в різних організацій різні правила та вимоги.

"Дуже хочеться бути там і там, але іноді не виходить", - сказав Лінкявічюс.

Нагадаємо, у п'ятницю 31 травня Україна домовилася з Митним союзом Єдиного економічного простору про поглиблення співпраці. Відповідний меморандум сторони підписали в Мінську.

Кожара заявив, що підписаний меморандум з ЄЕК носить технічний характер, а ЄС все пояснить Янукович

Голова МЗС України Леонід Кожара заявляє про технічний характер підписаного Україною меморандуму з Євразійською економічною комісією (ЄЕК) про поглиблення взаємодії.

"Меморандум має технічний характер, тому що в самих статутних документах Митного союзу немає поняття, що таке спостерігач", - сказав він на прес-конференції після переговорів з главою МЗС Литви Лінкявічюсом у п'ятницю 31 травня в Києві.

За словами Кожари, Україна може брати участь у засіданнях органів МС без права голосу.

"Цей меморандум не має юридичного обов'язкового характеру і є організаційним документом", - наголосив Кожара.

Україна поінформує європейську сторону про підписання меморандуму з ЄЕК – Кожара

Також Кожара повідомив про те, що президент України Віктор Янукович у п'ятницю 31 травня поінформує європейську сторону про підписаний Україною меморандум із Євразійською економічною комісією про поглиблення взаємодії.

"Сьогодні, наскільки я знаю, президент України Віктор Янукович інформуватиме своїх колег у Євросоюзі, зокрема Європейську Комісію", - сказав міністр.

Він зазначив, що про зміст підписаного документа європейських партнерів інформуватиме також МЗС.

Крім того, за словами Кожари, цей документ буде оприлюднено на веб-сайтах відповідних державних установ України.

Раніше представник європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітер Стано заявив, що співпраця України з Митним Союзом (МС) не повинна зашкодити можливості підписання Угоди про асоціацію, а також не повинна суперечити майбутнім зобов'язаннями Києва в рамках Угоди про асоціацію.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: митний союз, Азаров, ЄС, документи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]