Пт, 2024-04-19, 15:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:50
Двоє на Донбасі загинули, зазнав поранення один український військовий
Інші останні Надзвичайні новини

Двоє українських військових вдень 10 жовтня загинули на Донецькому напрямку, один військовослужбовець зазнав поранення на позиції поблизу Бахмутської траси, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

Як указано в повідомленні, загибель військових сталася «під час виконання бойового завдання… внаслідок спрацювання ворожого вибухового пристрою».

За даними штабу, підтримувані Росією бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню, двічі застосувавши озброєння, заборонене Мінськими угодами.

Під вогнем із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї опинилися позиції поблизу населених пунктів Кримське, Золоте, Травневе, Красногорівка, Старогнатівка, Гнутове та Лебединське, вказано у вечірньому зведенні.

В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» ще не інформували про бойові дії 10 жовтня.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: Двоє, загинули, Донбас, поранення один український військов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]