Нд, 2024-09-08, 01:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:09
Двопартійна підтримка України в США зберігається - "путіну ще рано святкувати"
Інші останні Іноземна преса про Україну

Між президентом України Володимиром Зеленським та кандидатом у президенти США Дональдом Трампом відбулася телефонна розмова. За підсумками дзвінка американський політик написав у власній соціальній мережі, що високо оцінив спілкування, а також назвав фейком повідомлення про те, що його перемога на виборах може бути вигідною росії.

“Сьогодні ми з президентом України Зеленським провели дуже хорошу телефонну розмову… Як ваш наступний президент Сполучених Штатів я принесу мир у всьому світі та припиню війну, яка коштувала стільки життів і зруйнувала безліч безневинних сімей”, — написав Дональд Трамп у соцмережі Truth Social.

Для України важливо зберігати двопартійну підтримку у США, вважають експерти.

 “Цей дзвінок — і в контексті налагодження зв’язків та робочих відносин з можливим президентом Сполучених Штатів, і в контексті того, що таким чином ведеться робота на збереження підтримки саме двопартійної, і просто в рамках людських та демократичних цінностей — можна вважати навіть проривним”, — зазначив політолог-міжнародник, експерт Центру “Об’єднана Україна” Дмитро Левусь.

Президент Зеленський у розмові з Трампом наголосив на життєвій важливості двопартійної та двопалатної підтримки України. Прессекретар Зеленського повідомив, що український лідер запросив кандидата в президенти США від Республіканської партії відвідати Україну. За словами Зеленського, сторони могли б обговорити кроки для досягнення справедливого та міцного миру.

Тим часом, як пише The New York Times, путін продовжує сподіватися, що під час політичних ігор у США напередодні виборів Київ отримуватиме все менше допомоги. Це, на думку путіна, змусить Україну вдатися до мирних переговорів на умовах росії.

“Ставки у цій справі ще ніколи не були такі високі, як зараз, коли путін йде на величезні втрати у вигляді життів та грошей, щоб вести війну проти України вже третій рік… путін розраховує на те, що, зрештою, Захід на чолі з американцями припинить озброювати Україну та змусить її лідерів піти на перемир’я на умовах росії. Але, схоже, путіну ще рано святкувати. Його розрахунки щодо американської політики неодноразово виявлялися невірними”, — пише The New York Times.

Інтереси та цінності США не збігаються з російськими, вважають експерти.

 “Є різні погляди в американському політикумі щодо допомоги [Україні], зокрема в оточенні Дональда Трампа. Але знову ж таки, є й інтереси Сполучених Штатів, і цінності, які загалом однозначно не збігаються з російськими цінностями”, — каже політолог-міжнародник, експерт Центру “Об’єднана Україна” Дмитро Левусь.

Незалежно від того, який кандидат у президенти Сполучених Штатів переможе на виборах, американська політика щодо України не зміниться. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на Аспенському форумі. Він нагадав, що Вашингтон зобов’язався упродовж наступних 10 років допомагати розвивати захист України.

 “Я думаю, що якщо люди подивляться на цю ситуацію, то побачать сильну двопартійну більшість в обох палатах Конгресу за підтримку України. Вважаю, що ця підтримка зберігається. Будь-яка адміністрація, я думаю, братиме це до уваги. І будь-яка адміністрація має порушити перед собою важкі питання, якщо ми зупинимося, якщо ми дамо задній хід, якщо ми підведемо Україну, що зробить путін? Тоді він справді посилить агресію і, можливо, отримає шанс на успіх. Поки що він зазнає невдачі”, — заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Тим часом у Сполучених Штатах триває виборча кампанія. Довгий час кандидати від Демократичної та Республіканської партій — Джо Байден та Дональд Трамп — йшли на рівних. Однак після теледебатів та невдалого замаху на Дональда Трампа, як пише The Times, кандидат від Республіканської партії випереджає свого конкурента.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 248 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]