Пт, 2024-03-29, 04:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:57
ЄС стурбований подіями в Україні і закликає до діалогу
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Рада Європейського Союзу висловлює глибоке занепокоєння у зв'язку з подіями в Україні та закликає до широкого діалогу для вирішення політичної кризи, пише "Інтерфакс"

Таке рішення щодо України було ухвалено в понеділок у Брюсселі під час засідання ради ЄС у закордонних справах, повідомила на своїй сторінці у Twitter представник глави європейської дипломатії Кетрин Ештон , Майя Косьянчич і міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявичус.

"Рада ЄС ухвалила рішення щодо України: (висловила) занепокоєння стосовно нещодавнього розвитку подій, закликає до широкого діалогу для демократичного вирішення політичної кризи", - повідомила Косьянчич.

У свою чергу глава зовнішньополітичного відомства Литви, говорячи про ухвалене стосовно України рішення, написав: "(ЄС - ред) висловлює глибоке занепокоєння у зв'язку з прийняттям 16 січня пакета законів, закликає до широкого діалогу, стримування і гарантування права на зібрання та висловлювання".

Президент Польщі стежить за подіями в Україні, але з Януковичем їх не обговорював

Президент Польщі Броніслав Коморовський стежить за розвитком ситуації в Україні, але не обговорював її з главою Української держави Віктором Януковичем.

Про це УНІАН повідомила прес-секретар Президента Польщі Йоанна Тшаска-Вєчорек.

"Ми, звичайно, уважно стежимо за ситуацією, але, за моїми даними, таких контактів не відбувалося", - сказала співрозмовник агентства.

За словами прес-секретаря, канцелярія Президента Польщі повідомить, якщо така розмова відбудеться.

Як повідомлялось, 2 грудня 2013 року Президент Польщі розмовляв по телефону з Януковичем і закликав його утриматися від силового вирішення конфлікту з учасниками протестів.

Телефонна розмова відбулася після того, як 30 листопада вночі ”Беркут” силою розігнав мітинг на Майдані Незалежності у Києві, а 1 грудня сталися зіткнення на вулиці Банковій біля Адміністрації Президента.

Нагадаємо, посол ЄС в Україні Ян Томбінський закликав українців зберігати спокій і не загострювати ситуацію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1109 | Додав: adminA | Теги: ЄС. подіями в Україні . діалогу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]