Чт, 2024-04-25, 23:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:20
Європа не має повторити помилки 1930-х років - Коморовський
Інші останні Новини Європейського Союзу

Поступки Москві ні до чого не призведуть, адже мета Путіна - відродити втрачену радянську імперію, застерігає президент Польщі. Він пропонує зміцнювати "східний фланг" НАТО.

 Президент Польщі Броніслав Коморовський застерігає Європу від політики умиротворення Москви у зв'язку із російським вторгненням до України.

"Спершу вимагали Крим, тепер ідеться вже про інші частини України, і всі питають себе, де це закінчиться", - сказав Коморовський в інтерв'ю німецьким радіостанціям у суботу, 30 серпня.

На його думку, політика поступок ні до чого не призведе. Не можна повторювати помилки 1930-х років, коли Європі бракувало мужності зупинити ревізіонізм та насилля з боку Німеччини, зауважив він.

"Росія здійснила вторгнення в Україну", - констатував Коморовський. За його словами, Європа та західний світ стоять перед питанням, як ефективно на це реагувати. Питання в тому, чи можна утримати Росію та президента Путіна від побудови нових сфер впливу, що означатиме відновлення російської імперії, висловився Коморовський. На його думку, ідеться не тільки про політичні інтереси, а про те, якою стане Європа.

Санкції Заходу проти Росії Коморовський вважає виправданими та необхідними. Водночас він вимагає зміцнення "східного флангу" НАТО.

Відомо, що "слабкість потенційної жертви може спонукати до агресії. І навпаки, сила відлякує агресивну політику", сказав Коморовський і додав, що він виступає за силу. Водночас зміцнення безпеки вимагає дедалі більших витрат на модернізацію військ, зауважив польський президент і ще раз наголосив, що Путін прагне відродити втрачену радянську імперію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: помилки 1930-х років, Коморовський, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]