Пт, 2024-04-19, 20:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:25
Європарламент відмовився забороняти порнографію у Мережі
Інші останні Новини Європейського Союзу

Депутати Європарламенту на засіданні в Страсбурзі більшістю голосів проголосували проти резолюції, що закликає заборонити порнографію в європейському сегменті Інтернету, повідомляє РІА "Новости". За документ було подано 368 голосів, проти - 158.

За словами представника Європарламенту, пропонувалося також ввести контроль і регулювати публікацію в європейських ЗМІ фотографій голих або напівголих представниць прекрасної статі, аби уникнути того, щоб "жінка використовувалася в комерційних цілях".

Основою для голосування став опублікований раніше документ "Знищуючи гендерні стереотипи в Європейському Союзі". У ньому відзначалося зростання популярності порнографії, яка "стає мейнстрімом і поступово проникає у всі аспекти сучасного життя і сприймається як щось само собою зрозуміле". Документ був покликаний привернути увагу до проблем, пов'язаних з правами жінок, якщо розглядати їх з погляду гендерної політики.

Проект резолюції викликав масове невдоволення серед європейців, які в буквальному сенсі завалили листами електронні адреси Європарламенту.

Звернення користувачів стали надходити після того, як про плани заборонити порнографію розповів творець Піратської партії Швеції Рік Фальквінге. У своєму блозі він закликав усіх незгодних з ініціативою написати на спеціально створений адресу електронної пошти, з якого велася переадресація листів усім 754 членам Європарламенту. За словами шведського євродепутата Крістіана Енгстрема, тільки в першій половині дня 7 березня він отримав близько 350 звернень з приводу нової ініціативи.

Через деякий час IT-підрозділ Європейського парламенту припинив доставку депутатам гнівних листів. Енгстрем назвав таке рішення "абсолютною ганьбою" і пообіцяв написати голові Європарламенту і опротестувати цю "повністю недемократичну практику".

Як повідомлялося раніше, дослідники з Університету Дуйсбург-Ессен (Німеччина) заявили, що люди з порнозалежністю страждають забудькуватістю. За словами фахівців, причина в тому, що статеве збудження негативно позначається на когнітивних здібностях: при перегляді порно включаються зони мозку, які відповідають за увагу, емоції, збудження. Зрештою сексуальне збудження заважає функціонуванню робочої пам'яті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1015 | Додав: abel | Теги: мережа, європарламент, порнографія, заборона | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]