Пт, 2024-05-03, 15:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:28
ФРН очікує на ухвалення допомоги за будь-якої позиції Угорщини -50 млрд євро для України
Інші останні Економічні новини

50 млрд євро для України: ФРН очікує на ухвалення допомоги за будь-якої позиції Угорщини

Німеччина очікує, що держави-члени Європейського Союзу ухвалять наступний пакет підтримки України, навіть якщо Угорщина продовжить блокувати одноголосне рішення. Про це напередодні на урядовій пресконференції в Берліні заявив офіційний представник Міністерства закордонних справ ФРН Крістіан Вагнер, передає FREEДОМ із посиланням на Bloomberg.

Речник МЗС заявив, що коаліційний уряд канцлера Олафа Шольца надасть Україні військову підтримку на суму 8 млрд євро у 2024 році, а також продовжить “активну кампанію” за ухвалення більшої угоди — пакету допомоги ЄС на суму 50 млрд євро на початку наступного року.

 “ЄС продовжить свою підтримку України в будь-якому випадку. 26 країн ЄС, звичайно, також зможуть діяти. Але я не хочу зараз спекулювати на тому, як саме може бути організована така підтримка. Це також потребує подальших консультацій у Брюсселі”, — зазначив він.

Як пише Bloomberg, потенційний резервний варіант, який було запропоновано, полягає в тому, щоб держави-члени спрямовували гроші до Києва поза бюджетним процесом ЄС. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан дав зрозуміти, що цей варіант може бути життєздатним.

Як повідомлялося раніше, в Євросоюзі розробляють резервний план підтримки України. Про це пише Financial Times. Ця альтернатива не потребує узгодження з усіма країнами-членами Євросоюзу і дасть змогу обійти вето Угорщини, якщо прем’єр-міністр Віктор Орбан продовжить блокувати допомогу Києву. В Офісі президента України (ОПУ) впевнені в підтримці Євросоюзу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 294 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]