Чт, 2024-03-28, 13:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:43
Генштаб вимагає радіотиші в зоні АТО. Пересування військ теж засекретять
Інші останні Надзвичайні новини

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що зараз розробляється операція щодо допомоги силам АТО, оточеним під Іловайськом.

Як розповів активіст Андрій Рубан, який брав участь у переговорах мітингувальників із представниками Генштабу, Муженко взяв на особистий контроль ситуацію під Іловайськом, передає "Українська правда".

У Генштабі заявили, що зараз необхідна "радіотиша" у проблемній зоні і відсутність телефонних контактів бійців із близькими, що має сприяти їх порятунку.

Активіст київського Автомайдану Дмитро Карп також сказав, що Генштаб закликав громадян установити режим радіотиші у зоні антитерористичної операції.

"Має бути повний режим радіотиші. Це звернення, насамперед, до родичів, дружин солдатів", - цитують його "Новости Донбасса".

"Генштаб просить вас не дзвонити на передову бійцям кілька днів, оскільки радіосигнал можуть засікти й це видасть позиції наших бійців", - сказав Карп.

Оскільки Муженко узяв на себе відповідальність за виконання плану з виведення з Іловайська бійців АТО, то у випадку провалу операції активісти будуть домагатися, щоб його притягли до кримінальної відповідальності.

Раніше начальник департаменту організації діяльності міліції особливого призначення МВС Віктор Чалаван повідомив, що позиції сил АТО опинилися в оперативному оточенні в Іловайську через вторгнення з РФ в Україну великої кількості військової техніки.

Нагадаємо, бої сил АТО з терористами в Іловайську тривають з 18 серпня.

РНБО: Іловайськ знаходиться під контролем українських військових, підкріплення надійшло ще вчора

Підкріплення українським військовим, що знаходяться в Іловайську, надійшло ще вчора, місто під контролем сил АТО.

Про це заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Іловайськ знаходиться під контролем українських військових. Все", - заявив Лисенко.

Він зазначив, що до міста ще вчора надійшло підкріплення.

Сьогодні вранці біля будівлі Міноборони розпочався пікет з вимогою направити підкріплення до охопленого боями Іловайську. Станом на 12:30 в ньому брали участь близько 2 тис. осіб.

Нагадаємо, в Іловайську Донецької області 5-й день в оточенні знаходяться підрозділи батальйонів "Донбас", "Дніпро", "Азов", "Херсон" і "Доброволець".
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: засекретять, радіотиші, пересування військ, зоні АТО, Генштаб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]