Пт, 2024-03-29, 08:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:52
Голова МЗС готовий до відставки - урядова криза в Чехії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Урядова криза в Чехії: голова МЗС готовий до відставки

Міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек заявив, що готовий піти у відставку, і висловив сумнів щодо збереження уряду.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Actualne.cz.

Приводом до загострення кризи стало те, що президент Чехії Мілош Земан відмовився підписувати урядове подання на призначення на посаду міністра культури кандидатури від соціал-демократів.

Такий демарш змусив ČSSD говорити про можливість виходу із коаліції.

Заява соціал-демократа Петршичека пролунала відразу після завершення зустрічі між головою соціал-демокартів Яном Гамачеком, прем'єром Андреєм Бабішем та президентом Мілошем Земаном, яка не принесла жодних зрушень.

"Ми не є партією однієї людини, ČSSD обговорить наступні кроки на засіданні Бюро. Особисто зараз я не бачу багато можливостей, як CSSD може продовжувати в уряді, особливо коли порушується конституція. Я готовий піти у відставку", - сказав він.

Нещодавно парламент Чехії не зібрав достатньо голосів для оголошення вотуму недовіри уряду прем'єр-міністра Андрея Бабіша. Голосування пройшло на тлі найбільшого протесту за часів незалежності, що відбувся у Празі. Протестувальники вимагають відставки прем'єр-міністра Андрія Бабіша через зловживання грантами ЄС на користь власного бізнесу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: Чехія, урядова криза, відставка, голова МЗС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]