Сб, 2024-04-20, 11:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:50
Готова переїхати до Німеччини, якщо та відкриє ринок праці більшість українців Польщі
Інші останні

Більшість українців Польщі готова переїхати до Німеччини, якщо та відкриє ринок праці

Більшість українських громадян, які працюють у Польщі, готові переїхати на роботу до Німеччини, якщо для них відкриється німецький ринок праці.

Про це йдеться у звіті "Ставлення громадян України до польського ринку праці", підготованого Work Service, пише Dziennik.

Вісім з десяти українців у Польщі задоволені умовами праці і готові рекомендувати роботу у цій країні своїм близьким і знайомим, випливає із доповіді.

Головна мотивація українців щодо еміграції до Польщі - це обсяг зарплати. Однак майже дві третіх респондентів заявили, що виконують працю нижче своєї кваліфікації. При цьому 59% опитаних не виключають, що виїдуть з Польщі, коли для них відкриють німецький ринок праці. Лише 6% зовсім відкидають таку можливість.

Попри те, що нині Польща є головним напрямком пошуку праці для українців, ця тенденція може втратити силу, побоюються польські роботодавці.

"Існує величезна небезпека для польської економіки, що, у випадку такого сценарію, за декілька місяців у Польщі збільшилась би нестача робочих рук зі 150 тисяч до понад 500 тисяч. А це мало би негативний вплив на темп розвитку ВВП. Дотепер багато хто переконував, що за можливої конкуренції з німецьким ринком праці нашою перевагою буде географічна та мовна близькість.

На жаль, наші дослідження свідчать про те, що такі фактори є останніми з причин, через які громадяни України вибирають нашу державу. Ключову роль, як і у випадку еміграції поляків, відіграють більші заробітки, а вони у Німеччині надалі у декілька разів вищі, ніж на нашому ринку", - заявив Мацей Вітуцький, президент Work Service SA.

На сьогодні у Польщі працює близько мільйона українців.

Повідомляють Новини європейської України
Переглядів: 717 | Додав: adminA | Теги: українці Польщі, РИНОК ПРАЦІ, Німеччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]