Сб, 2024-05-04, 16:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:23
Ігнат розповів деталі інциденту із російською ракетою в Польщі - є повне розуміння ситуації
Інші останні Новини України

Під час масованої атаки по Україні 29 грудня одна із ракет зайшла в повітряний простір Польщі. У Повітряних силах пояснили, чому держава не збила ворожу ціль.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат у етері телемарафону розповів, що ведеться постійна співпраця із польською та румунською стороною. Він також наголосив, що російська ракета не вперше заходить у повітряний простір інших держав.

Є повне розуміння

Юрій Ігнат не відповів на питання, чому Польща не збила ракету, яка зайшла в її повітряний прості. За його словами, це потрібно уточнювати у польської сторони. Він наголосив, що те, які консультації проводили в країні з цього приводу оприлюднено не буде.

Водночас він зазначив, що з боку Польщі немає жодних звинувачень.

Всяке може траплятись. Йде збиття ракет, йде потужна атака. Воно може долітати до сусідніх держав,– сказав Юрій Ігнат.

За його словами, це одна з причин, чому Україна потребує більше захисту.

російська ракета в Польщі: головне

У Варшаві пригрозили москві "жорсткішою реакцією", ніж попереднього разу, коли ракета впала на території держави. На цьому наголосив заступник міністра закордонних справ Владислав Теофіл Бартошевський. Він поділився деталями зустрічі з тимчасовим повіреним у справах Росії Андрєєм Ордашем.
 
Як зазначив Бартошевський, Ордаш після зустрічі мав чітко зрозуміти, що "повторення таких спроб викличе жорсткішу реакцію з боку Республіки Польщі, оскільки це випробування нашої ефективності та нашого підходу до оборони".

 За його словами, якщо у майбутньому ракета країни-агресорки "пролетить ще трохи далі на польську територію, вона буде збита".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 262 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]