Ср, 2024-04-24, 18:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:57
Італію паралізував страйк водіїв. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

Масштабний страйк водіїв паралізував Італію. Перекриті по всій країні дороги призводять до дефіциту продуктів харчування. За словами пекарів, інгредієнтів залишилося на 48 годин - потім випічка хліба та виробництво пасти будуть неможливі, повідомляє РИА Новости.

Через відсутність комплектуючих зупинилися заводи Fiat, у Неаполі – проблеми з вивезенням сміття. І це тільки початок: організатори страйку мають намір блокувати рух на автодорогах Італії до вечора 27 січня. Страйк уже призвів до першої людської жертви: вранці 24 січня біля міста Асті під колесами вантажівки загинув 46-річний водій-маніфестант.
Судячи з усього, мова йде про нещасний випадок. За даними поліції, громадянка Німеччини, яка перебувала за кермом фури, намагалася виїхати на автостраду після нічної стоянки і здійснила ненавмисний наїзд на свого італійського колегу. Водій помер просто біля пікету автотранспортників. Італійські водії протестують проти підвищення цін на паливо, платних доріг і збільшення податку на доходи фізичних осіб.
 Страйк поширився на всю Італії з Сицилії, де подібні протести тривають вже п'ятий день. Ситуація там по-справжньому драматична: на АЗС повністю закінчився бензин, а в супермаркетах - продукти харчування. Припинена робота в низці портів Італії, що забезпечують транспортні комунікації з острівними областями Сицилією та Сардинією.
 Солідарність з водіями вантажівок висловили італійські таксисти, які вийшли на протести в понеділок. "У нас є метро, ​​але воно не скрізь ходить ввечері і не ходить вночі. Туристи змушені повертатися до своїх готелів пішки", - стурбовані італійські туроператори.
 Крім цього, 26 січня в Італії почнеться страйк всіх видів громадського транспорту, який триватиме добу (однак в ранкові та вечірні години пік транспорт ходитиме за розкладом). Наступного дня, 27 січня, відбудеться страйк співробітників залізниць.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1259 | Додав: nowyny | Теги: італія, страйк водіїв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]