Пт, 2024-04-19, 18:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:48
Як по-новому реєструватимуть підприємців - розповів Лавринович
Інші останні Економічні новини
З 1 липня 2013 року функції реєстрації юросіб та фізичних осіб-підприємців перейдуть від місцевої влади до Укрдержреєстру. Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович на брифінгу в Кабміні, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

"З 1 липня цього року, в Україні відбудеться організаційна зміна питань реєстрації, відкриття бізнесу і його закриття. У нас існує дворівнева система, у якій присутні суб’єкти, які здійснюють цю діяльність, і ті, які методично визначають, як вона має здійснюватися", - сказав Лавринович.

За його словами, це не сприяє якості роботи і створює певні можливості для того, щоб здійснювати кроки, які є частиною перерозподілу власності або її захоплення.

"У зв'язку з цим ще минулого року були прийняті відповідні закони, і з 1 липня цього року це буде єдина система - так, як вона працює в усіх європейських країнах", - поінформував міністр.

Лавринович запевнив, що перехід буде максимально зручним та комфортним для бізнесу.

"Тобто, ми забезпечимо це без зупинок для передачі, і в більшості це буде навіть в тих самих місцях, де працюють сьогодні реєстратори", - зазначив міністр.

Він також повідомив, що в середньому щотижня в Україні реєструється 890 юридичних осіб та 3,13 тис фізичних осіб-підприємців.

Нещодавно Кабмін передав Мін'юсту 8,978 млн гривень, які були передбачені у бюджеті на ІІ півріччя 2013 року для держреєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Раніше українські ЗМІ повідомили, що уряд має намір позбавити пільг підприємців-пенсіонерів.

Як повідомлялось, у 2014 році задля послаблення податкового навантаження на реальний сектор економіки здійснюватиметься зниження ставок податків. ПДВ буде знижено у 2014 році з 20% до 17%, податок на прибуток підприємств - з 19% до 16%, що призведе до очікуваних втрат бюджету обсягом близько 25 млрд гривень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: по-новому реєструватимуть підприємц, лавринович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]