Ср, 2024-04-24, 08:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:53
Як скорочуватимуть Кабмін - пояснили у Зеленського
Інші останні Новини України

У Зеленського пояснили, як скорочуватимуть Кабмін

Реформування уряду передбачатиме не тільки скорочення членів уряду, зменшення кількості віце- прем'єрів, які не очолюють міністерства, а скорочення центральних органів виконавчої влади, які не є міністерствами

Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Руслан Рябошапка на брифінгу, передає Depo.ua.

"Йдеться не тільки про скорочення членів уряду, про зменшення кількості тих віце-прем'єрів, які без портфелів, не очолюють міністерства. Йтиметься також про скорочення центральних органів виконавчої влади, які не є міністерствами і знаходяться у сфері управління відповідних міністерств. Не потрібно під людину створювати якийсь орган. Якщо є певні державницькі функції, ми повинні подивитися, які центр.виконавчі органи можуть забезпечити її виконання",  – сказав Рябошапка.

Нагадаємо, 16 липня заступник голови Офісу Президента Руслан Рябошапка заявив, що реформування Кабінету міністрів України після позачергових парламентських виборів передбачатиме, зокрема, зменшення кількості міністерств.

Крім того, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає за потрібне "оптимізувати" кількість міністрів у наступній каденції уряду та скоротити їх до 12.

Довідка: нині Кабінет міністрів України налічує 25 членів. Серед них – і прем’єр-міністр, і шість віце-прем’єрів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: скорочення Кабміну, Зеленський | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]