Пт, 2024-03-29, 08:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:16
Янукович Раду не чіпатиме
Інші останні Політичні новини

Янукович поки що не збирається розпускати парламент. Про це 11 червня заявив спікер Верховної Ради Володимир Рибак в інтерв'ю телеканалу "Інтер", цитує його прес-служба Партії регіонів.

"На сьогодні підстав для розпуску парламенту немає. І президент такого питання не розглядає. Глава держави виступає за те, щоб депутати чули один одного, виконували зобов'язання перед своїми виборцями, і приймали закони, необхідні для розвитку держави. У першу чергу мова йде про закони соціальної та економічної сфер", - сказав він.

Утім, Янукович вважає, що у разі подальшого блокування роботи Верховної Ради необхідно провести позачергову сесію.

"Наша позиція принципова: якщо буде і далі продовжуватися блокування парламенту, потрібно проводити позачергову сесію і приймати рішення. Ми це робимо заради людей, і тут не потрібно зупинятися і шукати приводи, це зручно чи ні", - сказав голова держави, відкриваючи засідання комітету економічних реформ у вівторок, 11 червня, в Києві.

Нагадаємо, 6-7 червня опозиція знову заблокувала роботу Верховної Ради у зв'язку з тим, що президент вирішив не виступати зі щорічним посланням перед депутатами особисто. Рибак у понеділок, 10 червня, повідомив, що Янукович готовий зустрітися з лідерами фракцій. Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що рішення про формат зустрічі з президентом Віктором Януковичем прийматимуть лідери трьох опозиційних фракцій.

А от лідер партії "УДАР" Віталій Кличко вважає, що Янукович як гарант Конституції повинен виконати свій обов'язок - прийти в парламент і виступити з посланням про стан внутрішньої і зовнішньої політики.

"Однак цього не відбувається, і звуть нас на кулуарну ритуальну бесіду. Ми проти посиденьок задля "галочки", коли в суспільстві накопичилося багато серйозних питань, які влада вирішити не може. Тому має відбутися відверта публічна розмова в стінах парламенту"

В опозиції заговорили про відновлення роботи Ради

Верховна Рада може відновити роботу наступного тижня. Про це заявив народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Павловський в ефірі "Ера-FM".

"Якщо дійсно анонсована зустріч Віктора Януковича з лідерами опозиційних фракцій відбудеться і дійсно будуть обговорені заплановані питання, я не виключаю, що наступного тижня буде нормальна робота Верховної Ради", - сказав Павловський.

На запитання про необхідність призначення виборів нардепів у п'яти одномандатних округах, де не було встановлено результати голосування, про призначення виборів мера Києва і депутатів Київради, про денонсацію угоди з Кіпром про подвійне оподаткування Павловський відповів:

"Якщо Віктор Янукович дасть дозвіл Партії регіонів підтримати ці питання, то можливо дійсно знайти конструктивне рішення і призначити на 27 жовтня вибори як у п'яти проблемних округах, так і вибори до Київської міської ради - позачергові, бо Конституційний суд казав нам про чергові вибори, а позачергові фактично дозволив".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 854 | Додав: admin | Теги: рада, янукович, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]