Чт, 2024-03-28, 13:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:02
Японці винайшли навушники, що підбирають музику під настрій. ВІДЕО
Інші останні Новини світу науки і технологій
Науковці з японської компанії Neurowear винайшли навушники Mico, які можуть стати справжньою знахідкою для меломанів. Річ у тім, що навушники можуть підбирати музику під настрій слухача так, що йому більше не доведеться шукати композицію і прокручувати список відтворення, повідомляє news.bcm.

Японська розробка складається з двох частин: пари громіздких навушників і додатки для iPhone.

Пристрій для персонального прослуховування музики оснащений датчиком, що кріпиться на лоб. Цей елемент аналізує мозкові хвилі користувача і визначає його настрій в даний момент, а потім підключається до бази даних Mico допомогою додатка для iPhone, й обирає потрібну мелодію.

Творці "розумних" навушників врахували можливість частої зміни настрою і придумали ще одну функцію. Як тільки душевний стан людини змінюється і вона відчуває, що композиція більше не підходить, достатньо струсити телефон. Під час цього руху зібрані дані анулюються і датчик заново сканує мозок меломана.

Але розробники не обмежилися лише цими функціями - вони вбудували в революційні навушники світлодіодні індикатори, що відображають настрій людини і сповіщають про це оточенню.

Якщо користувач зосереджений, всі побачать знак оклику, що світиться, сонливість позначається символом zz, а про стан стресу просигналізує хрестик.

Представники компанії Neurowear повідомили, що їхня розробка, яка читає думки, ще на стадії прототипу, але вони сподіваються надати готовий продукт на суд громадськості в найближчому майбутньому.

Нині в музичній базі зібрано всього 100 пісень, але японські винахідники розглядають можливість партнерства з такими музичними сервісами, як Spotify, які допоможуть урізноманітнити перелік мелодій.

Залишається сподіватися, що творці Mico додатково попрацюють над дизайном навушників, оскільки на даний момент вони здаються просто величезними.

Раніше повідомлялося, що японські біологи виявили у фронтальній корі і смугастому тілі мозку особливий "центр почуття власної переваги".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1134 | Додав: adminA | Теги: Навушники, японці, музика під настрій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]