Чт, 2024-03-28, 15:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:02
Кількість жертв заворушень у Єгипті зростає. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
За уточненими даними, жертвами заворушень у Єгипті 28 червня стали, щонайменше, три людини, в тому числі, громадянин США і двоє єгиптян. Американця зарізали, коли він знімав зіткнення між прихильниками і супротивниками "Братів-мусульман" в Олександрії, передає NEWSru.co.il.

У цьому ж зіткненні був застрелено ще одну людину.

Посольство США, яке спочатку заперечувало факт загибелі американського громадянина, в підсумку підтвердило його смерть. Держдепартамент США закликав громадян утриматися від відвідування Єгипту, а також рекомендував американцям, які перебувають у цій країні, зберігати пильність і проявляти обережність під час заворушень. До того ж, Держдепартамент дозволив покинути Єгипет частини дипломатичного персоналу та членам сімей дипломатів.

ВВС передає, що Міжнародний аеропорт Каїра переповнений, і на рейсах до Європи, Північну Америку і Перську затока немає вільних місць.

У Порт-Саїді в результаті вибуху загинув єгипетський журналіст Салах Хасан. За даними "Аль-Ахрам", під час демонстрації на площі Аль-Шухада перед офісом губернатора випадково вибухнув газовий балон. Ще 12 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Міністр охорони здоров'я Єгипту Мухаммад Мустафа Хамід повідомив, що під час заворушень у єгипетських містах у минулу п'ятницю постраждали не менше 139 осіб.

Ескалація напруженості в Єгипті посилилася з наближенням 30 червня - річниці інавгурації Мухаммада Мурсі в якості президента країни. На цей день заплановані масові антиурядові демонстрації.

Напередодні демонстрацій єгипетська армія завершила зведення захисних споруд навколо президентського палацу в Каїрі, щоб не дозволити маніфестантам увірватися в будівлю.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1006 | Додав: nowyny | Теги: Єгипт, жертви заворушень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]