Пт, 2024-04-19, 20:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:22
Кінорежисер Олег Сенцов нагороджений орденом "За мужність"
Інші останні Надзвичайні новини

Президент Петро Порошенко нагородив орденом "За мужність" ІІІ ступеня українського кінорежисера і сценариста Олега Сенцова, якого утримують за гратами в Росії.

Відповідний Указ глава держави підписав напередодні Дня Незалежності, повідомляє прес-служба президента.

Олег Сенцов - відомий український кінорежисер, сценарист, володар численних кінопремій і призів від міжнародних кінографіческіх фестивалів і організацій. Під час Революції Гідності був активістом Автомайдану. Під час кримської кризи підтримував рух за єдину Україну, купував і розвозив продукти і предмети першої необхідності українським військовим частинам на півострові, які були заблоковані.

11 травня Сенцов вийшов на акцію протесту в Сімферополі, пізніше в цей день він був затриманий Федеральною службою безпеки Російської Федерації за підозрою в тероризмі. Через деякий час Сенцова перевезли в Москву, у слідчий ізолятор в Лефортово.

Український президент, Міністерство закордонних справ України, українська громада, велика кількість міжнародних кінематографічних та правозахисних організацій, всесвітньовідомі кінорежисери Педро Альмодовар, Вім Вендерс, Агнешка Холанд, Майк Лі, Кшиштоф Зануссі, Анджей Вайда, Кен Лоуч та інші виступили з вимогою до президента Росії Путіна звільнити українського режисера.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: Кінорежисер Олег Сенцов, орденом За мужність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]