Ср, 2024-04-24, 13:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:20
Китай та Індія виступили із заявою щодо України - більше не мовчать
Інші останні Іноземна преса про Україну

Представники Китаю та Індії закликали до діалогу і завершення конфлікту.

Китай та Індія, які раніше утримувалися від критики війни росії проти України, закликали до деескалації і діалогу після масованого ракетного удару по Україні у понеділок, 10 жовтня. Про це повідомляє The New York Times.

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін під час брифінгу для преси, заявила, що "всі країни заслуговують поваги до їхнього суверенітету і територіальної цілісності". Вона додала, що "необхідно надавати підтримку всім зусиллям, які сприяють мирному врегулюванню кризи".

У свою чергу, представник міністерства закордонних справ Індії Аріндам Багчі, зазначив, що Нью-Делі запропонує підтримку в зусиллях із припинення бойових дій.

"Індія глибоко стурбована ескалацією конфлікту в Україні, в тому числі, ударами по інфраструктурі і загибеллю мирних жителів", – підкреслив Багчі.

Війна в Україні і агресія володимира путіна, що триває вже більше 7 місяців, поставила небагатьох союзників москви у скрутне становище. Останнім часом Китай і Індія все більше прагнуть дистанціюватися від президента рф, навіть незважаючи на відсутність прямої критики вторгнення росії в Україну. Вищезгадані країни продовжували співпрацювати з кремлем в економічній сфері, в тому числі, закуповуючи велику кількість російської нафти.

Війна в Україні: роль Китаю та Індії

Китай та Індія – одні з небагатьох країн, які продовжують економічну співпрацю з росією після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Водночас, під час Шанхайського економічного саміту, який проходив в Узбекистані у вересні 2022 року прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на особистій зустрічі заявив російському президенту володимиру путіну, що зараз не час для війни. Моді сказав російському диктаторові про необхідність "стати на шлях миру" і нагадав йому про важливість "демократії, дипломатії та діалогу". Тоді ж лідер Китаю Сі Цзіньпін висловив путіну свою стурбованість тривалою війною в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 397 | Додав: adminA | Теги: Індія, китай, Заява, Українa | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]